Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Όταν κάποιοι δημοσιογράφοι, κάνουν το άσπρο μαύρο...κατάμαυρο!!!


Για λόγους που δεν είναι του παρόντος ν' αναλύσω, ο Μαγνήτης ως ιστολόγιο, δεν ενημερώθηκε για μερικές μέρες. Στο διάστημα αυτό, δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας συνέταξαν και υπέγραψαν ένα κείμενο απάντηση σε "αισχρό" σχόλιο προς τον Μαγνήτη, που όμως δεν το έστειλαν στον Μαγνήτη, αλλά στον Εργάτη!!!
Είναι προφανής η αντίληψη που έχουν για την δεοντολογία οι υπογράφοντες το κείμενο!
Το κείμενο αυτό, προς τιμήν του, το έστειλε με e-mail ο Εργάτης στον Μαγνήτη και αναδημοσιεύεται όπως αναρτήθηκε στον Εργάτη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ «Θ» ΣΕ ΑΙΣΧΡΟ ΣΧΟΛΙΟ
του blog magnitis.gr

Οι δημοσιογράφοι-εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Θεσσαλία», αναγκαζόμαστε μπροστά στο αισχρό, ανώνυμο σχόλιο-προγραφή σε συγκεκριμένη συνάδελφο αφενός και συνολικά στους δημοσιογράφους αφετέρου, που δημοσιεύεται στο αγνώστου προέλευσης blog magnitis.gr, να δηλώσουμε κατηγορηματικά:
-Ουδέποτε η συνάδελφος Ελένη Σταμούλη πρότεινε σε γενική μας συνέλευση μείωση των μισθών κατά 30% και απόδοση με μετοχές
-Ουδέποτε προπηλακίστηκε ο Θ. Βογιατζής από «διευθυντικά στελέχη και παρατρεχάμενους»
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, όχι μόνο «δεν ποιεί την νήσαν», αλλά είναι παρών στον αγώνα που δίνουμε οι δημοσιογράφοι, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην εφημερίδα, να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και χωρίς καμία μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.
Οι «απόλυτα έγκυρες πληροφορίες» που επικαλείται ο ανώνυμος σχολιογράφος, είναι προφανές, από ποιον προέρχονται Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε το θάρρος της υπογραφής της καταγγελίας του, όπως κάνουμε όλοι εμείς στην απάντησή μας.

Ζητούμε
-να ανακαλέσετε άμεσα το συγκεκριμένο σχόλιο από τη σελίδα και
-να ζητήσετε συγνώμη για την απρέπεια των «έγκυρων πληροφοριών»

Σε κάθε άλλη περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας
ΟΛΟΙ, πλην ενός, οι δημοσιογράφοι της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Δημήτρης Πελεκούδας
Γιώργος Τσιγκλιφύσης
Ελένη Σταμούλη
Αντώνης Φωκίδης,
Σταύρος Δημόπουλος
Δημήτρης Ράλλης,
Κατερίνα Τασσοπούλου
Τούλα Κεκάτου
Ελένη Παπαθανασίου
Ευθύμης Χούτας
Βασίλης Κρίσιλας
Γιώργος Πέγιος
Γιώργος Ξυνός
Βαγγέλης Καραμάνης
Φώτης Σπανός
Λοϊζος Ασβεστάς
Δημήτρης Γκόμας

Από τον Εργάτη

Στην προσπάθειά τους ν' αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να κάνουν το άσπρο μαύρο, οι υπογράφοντες το παραπάνω κείμενο, νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν και να μειώσουν όποιον γράφει την αλήθεια για τα δρώμενα στην εφημερίδα Θεσσαλία και τους εκθέτει για την στάση τους.
Ο Μαγνήτης μπορεί να είναι άγνωστης προέλευσης στα τοπικά της Μαγνησίας δημοσιογραφικά σαλόνια, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού όπως ευθαρσώς δηλώνει καθαρά και ξάστερα, δεν είναι δημοσιογράφος αλλά blogger, είναι όμως (χωρίς καμμία διάθεση περιαυτολογίας) γνωστότατος στην ελληνική και όχι μόνον blogόσφαιρα. Ίσως γι' αυτό άλλωστε ενοχλήθηκαν τόσο πολύ απ' το αποκαλυπτικό του σχόλιο.
Τα όσα αναφέρθηκαν στο σχόλιο του Μαγνήτη, είναι πέρα για πέρα αληθινά και δεν αλλάζουν, όσες επιφυλάξεις περί νομίμων δικαιωμάτων και να επικαλούνται οι υπογράφοντες την ανακοίνωση!
Προγραφή δεν είναι ν' αποκαλύπτεις προτάσεις μεγαλοδημοσιογράφων, αλλά αντίθετα να τονίζεις στην ανακοίνωσή σου, ότι μόνον ένας δεν την υπέγραψε, δίνοντας ουσιαστικά "την κεφαλή του επί πίνακι" στην εργοδοσία! Άξιος ο μισθός σας!!!
Ο "ανώνυμος" σχολιογράφος, εθελοντής blogger κι όχι έμμισθος δημοσιογράφος, υπογράφει τα κείμενά του ως Μαγνήτης κι είναι πανεύκολο σε όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις απ' το διαδίκτυο να τον βρει.
Το αναφαίρετο δικαίωμα του να σχολιάζει στο ιστολόγιο που ο ίδιος δημιούργησε (κι όχι κάποιος εκδότης), φυσικά δεν το παραχωρεί ούτε το απαρνείται στ' όνομα οποιουδήποτε, πολύ περισσότερο στ' όνομα κάποιων "μεγαλόσχημων" δημοσιογράφων.
Τέλος, οι συντάκτες και υπογράφοντες την ανακοίνωση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι: 
α. Η αλήθεια στην είδηση, δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα σε πόλεις σαν τον Βόλο, που τα νέα ταξιδεύουν πολύ γρήγορα από στόμα σε στόμα.
β. Σε μια εφημερίδα δεν εργάζονται μόνον αυτοί κι ως εκ τούτου, παίρνουν κι άλλους εργαζόμενους στο λαιμό τους με τα "έργα και τις ημέρες τους" και ότι
γ. Τα νόμιμα δικαιώματα, δεν είναι αποκλειστικό τους προνόμιο, αλλά τέτοια έχουν και οι bloggers...άσχετα απ' το γεγονός ότι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε μόνον το πληκτρολόγιό μας.
Αν και εφόσων χρειαστεί, γνωρίζουμε και μπορούμε μια χαρά ν' ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, ιδιαίτερα απέναντι σε όσους μας προσβάλλουν μέσω τρίτων!!!

Υ.Γ. Την απραξία της τοπικής Ένωσης συντακτών, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της για το θέμα και η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ., που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος. Κι αυτοί ψέματα λένε;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template