Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Κατεβάζουν ρολά τα περίπτερα


Ρολά κατεβάζουν οι περιπτεριούχοι της Μαγνησίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης του κλάδου που αποφασίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, στο Επιμελητήριο.
Οι περιπτερούχοι του νομού, πρόκειται να προχωρήσουν σε κλείσιμο των περιπτέρων τους για ένα 24ωρο, ενώ προχωρούν σε εξαήμερο μποϊκοτάζ στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Η κατηφόρα που ακολουθεί το ποσοστό κέρδους τους από τη διάθεση των καρτών, τους οδηγεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Κων. Κόγια, ο κλάδος των περιπτερούχων, στήριξε κατά προτεραιότητα τις εταιρίες καρτοκινητής τηλεφωνίας, διαθέτοντας τα προϊόντα. Κι ενώ το κέρδος των περιπτερούχων ξεκίνησε από το 15% μέσα σε λίγα χρόνια κατρακύλησε στο 3% και παρόλο που ο συντελεστής φορολόγησης αφορά στο 3,5%.
«Η κατάσταση είναι οριακή για τις επιχειρήσεις μας», τονίζει ο κ. Κόγιας, κάνοντας λόγο για διαρκή συρρίκνωση των ποσοστών κέρδους που οδηγεί τις οικογενειακές –κατά βάση- επιχειρήσεις με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.
Επί τάπητος μπαίνει όμως και το ζήτημα των μεγάλων μειώσεων των ποσοστών κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα, που προέκυψαν μέσα από την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων.
Οι περιπτερούχοι, βρίσκονται υπ’ ατμόν για νέες κινητοποιήσεις, ζητώντας να υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση για τον καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους για τους περιπτερούχους καπνοπώλες που να μην είναι κάτω από το 8,2% της αξίας κάθε πακέτου, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης από το 4,5% στο 3% έως 3,5%, να υπάρξει οριστική απαλλαγή της περαίωσης και δίκαιο φορολογικό σύστημα ανάλογα με τη φοροδοτικότητα.
Ε.Χ.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template