Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

Αυτοκτόνησε μηχανοδηγός

Με πτώση στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του έδωσε τέλος στη ζωή του 51χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ. Με το θάνατό του άφησε πίσω του πολλά ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με τους οικείους του δεν υπήρχαν λόγοι που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε αυτοκτονία. Το μοναδικό άγχος του 51χρονου μηχανοδηγού του ΟΣΕ Δημήτρη Δρομπούρα ήταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το εργασιακό του μέλλον. Ένα μόλις χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί, φαίνεται ότι η ψυχολογία του κλονίστηκε πρόσφατα από την πρόταση της διοίκησης του ΟΣΕ και του υπουργού Μεταφορών για πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας εθελουσίας εξόδου. Για τον μηχανοδηγό ήταν καθημερινός τελευταία ο προβληματισμός για το εάν θα συμπεριληφθεί σε όσους πάνω από 50 ετών –σύμφωνα με την πρόταση- λάβουν το μισό του εφάπαξ που δικαιούνται και το 70% των αποδοχών τους, προοπτική που θα έθετε εν αμφιβόλω τη συνταξιοδότησή του. Το άψυχο σώμα του 51χρονου βρέθηκε από γείτονά του σε ύπτια θέση στις 3:30 χθες το μεσημέρι. Εντοπίστηκε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 126, όπου διέμενε με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά ηλικίας 18 και 21 ετών. Τα τραύματα που έφερε αποδόθηκαν στην πτώση από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας. Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Η σορός του διεκομίσθη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Η απόφασή του να κόψει πρόωρα το νήμα με τη ζωή αποτέλεσε κεραυνό για τους οικείους του και τους συναδέλφους του. Οι συνάδελφοί του σοκαρίστηκαν από το δυσάρεστο νέο και έδειχναν να αδυνατούν να πιστέψουν την απόφαση του φίλου τους, αφού δεν υπήρχαν σημάδια που να έδειχναν ότι υπήρχε κάτι που θα τον οδηγούσε στην αυτοκτονία. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.
Εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 15/5/2009
Αν πραγματικά ο λόγος που τον οδήγησε στην αυτοκτονία είναι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (και γιατί να μην είναι?), τότε δοξάστε τους!
Γιατί τις ευθύνες και τις συνέπειες της κακοδιαχείρησης, ενός οργανισμού σαν τον Ο.Σ.Ε., τις μεταφέρουν στις πλάτες των εργαζομένων και να τ' αποτελέσματα!
Κανένας Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής ή άλλο μεγαλοστέλεχος διορισμένο δημόσιου οργανισμού, πότε θα κάνει χαρακίρι?
Αλλά γιατί να το κάνουν?
Γι' αυτούς "εννιά έχει ο μήνας" και "εις υγεία των κορόιδων"!
Δοξάστε τους! (πιο σωστά δείρτε τους, αλλά ποιός και πότε?)

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template