Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

Ξεσηκώθηκαν στη Ν. Δημητριάδα για τα φορτηγά

Το παρών έδωσαν αρκετοί κάτοικοι της συνοικίας Νέας Δημητριάδας το Σάββατο το απόγευμα, οι οποίοι με μια δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν σε αποκλεισμό της οδού Αλκίππης για μια ώρα περίπου. Με σύνθημα «Έξω οι νταλίκες από την συνοικία μας» οι παραβρισκόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διέλευση των βαρέων οχημάτων και προειδοποίησαν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των εργατικών κατοικιών στη Νέα Δημητριάδα λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Προχώρησαν στην οδό Αλκίππης, όπου και πραγματοποίησαν αποκλεισμό της οδού, καθώς από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται όλα τα βαρέα οχήματα από και προς τον Περιφερειακό με προορισμό την ΑΓΕΤ μέχρι και την ολοκλήρωση της κοιλαδογέφυρας.
«Έξω οι νταλίκες από τη συνοικία μας» φώναζαν οι κάτοικοι αγανακτισμένοι, ζητώντας την εξεύρεση άμεσης λύσης πριν θρηνήσουν θύματα.
Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Δημητριάδας «Ποιότητα Ζωής» κ. Γιώργος Οικονόμου έκανε λόγο για ξεσηκωμό των κατοίκων και επισήμανε ότι «οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας είναι αγανακτισμένοι και αυτός ο αποκλεισμός είναι μόνο η αρχή. Θα παλέψουμε όπως και όσο μπορούμε, με όλα τα νόμιμα μέσα, γιατί ο Περιφερειακός δεν ολοκληρώθηκε, όπως θέλουν να λένε. Ο Περιφερειακός θα ολοκληρωθεί, όταν δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα έως και την ΑΓΕΤ» και πρόσθεσε πως «η συνοικία μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας και τα τροχαία ατυχήματα μάς χτυπάνε σιγά – σιγά την πόρτα».
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και το μέλος της Παρέμβασης Πολιτών κ. Κλημόπουλος, ενώ τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συνοικιωτών της Νέας Δημητριάδας εξέφρασε και ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος παραβρέθηκε στον αποκλεισμό.

Στο δρόμο και οι μαθητές

Για 45 περίπου λεπτά απέκλεισαν χθες τον Περιφερειακό στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Ορμινίου 500 περίπου μαθητές των 2ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για τυχόν θύματα. Οι μαθητές κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα για την επικρατούσα κατάσταση και ζήτησαν να τοποθετηθούν άμεσα φωτεινοί σηματοδότες, για να μπορούν οι διασχίζουν το δρόμο με ασφάλεια όλοι οι πεζοί. Παράλληλα τόνισαν πως από την ηχορύπανση δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημά τους, ενώ υποφέρουν από τη ρύπανση που δημιουργείται εξαιτίας των φορτηγών. Μάλιστα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, οι μαθητές δήλωσαν πως θα βρεθούν ξανά ακόμη πιο δυναμικά στους δρόμους.

Αλίκη Φωτιάδου
Εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 12/5/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template