Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ.κ. δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας

Πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", τα ψέματα με τα οποία προσπάθησαν να διαψεύσουν τον Μαγνήτη, οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας που υπέγραψαν την σχετική ανακοίνωση, καταρρίπτονται από ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων, που κυκλοφόρησε στον Βόλο στις 19 τρέχοντος μηνός. 
Την δημοσιεύω χωρίς περαιτέρω σχόλια....Τι παραπάνω να πεις άλλωστε....
Ας πρόσεχαν οι κ.κ. δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας και της τοπικής Ένωσης Συντακτών, που νόμιζαν ότι η δουλικότητά τους απέναντι στην εργοδοσία και τα "ρεζιλίκια" τους θα μέναν στην αφάνεια!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τόσο καιρό παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα γύρω απ' το θέμα των διαθεσιμοτήτων των δημοσιογράφων στην εφημερίδα "Θεσσαλία" και πραγματικά προκαλεί αηδία, ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. 
Το μόνο που "έκανε" ήταν η κήρυξη εκείνης της στάσης εργασίας (από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα που θα γραφεί στα παγκόσμια εργοδοτικά χρονικά) παραμονής εφαρμογής των διαθεσιμοτήτων...και μετά εξαφανίστηκε.
Όπως είναι εξαφανισμένη για τους συναδέλφους των Τρικάλων που πληρώνονται 100 ευρώ την εβδομάδα ή για τους συναδέλφους του δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου, που αφού "εποίησε την νήσσαν" όταν ιδιωτικοποιήθηκε και έγινε "ειδικού σκοπού" με την συναίνεση και κάποιων "προοδευτικών-αντικαπιταλιστών", τώρα όλοι μαζί και για το θέμα της "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ", κάνουν...σαν να μη συμβαίνει. 
Δεν έκανε τίποτα για όλους εκείνους που απολύονται και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς, για εκείνους που δεν πληρώνονται με την συλλογική σύμβαση εργασίας, όλους εκείνους που δεν τους κάνει μέλη της Ένωσης, χάρις στο χουντικό-αντιδημοκρατικό Καταστατικό της. Εάν ονειρεύονται "αγωνιστικές δάφνες", ας αρνούνταν έμπρακτα τις διαθεσιμότητες και να μην συναινούσαν στην αφαίρεση αναφαίρετων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αυτοί όμως στηρίζουν αυτό το σάπιο ολιγαρχικό καθεστώς. Διπρόσωποι "παίζουν" έξω στην κοινωνία το ρόλο "του δημοκράτη και φιλόνομου" και από την άλλη μετατρέπονται αυτοστιγμή σε τσιράκια της εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Και όταν κάθονται στα σαλόνια τους βρίζουν "τους δημοσιογράφους, σαν αλήτες και ρουφιάνους". Τέτοια υποκρισία. Απύθμενη.
Η νέα εξέλιξη έχει να κάνει με την δήλωση Μετανοίας που διακίνησαν "εκλεκτά στελέχη" της Ένωσης Συντακτών, ζητώντας να υπογραφεί από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, υποτίθεται για να διαψεύσουν ένα κείμενο που αναγράφηκε σε Ιστοσελίδα
Αφού δεν τους βγήκε η πρόταση "να πάνε οι δημοσιογράφοι να προτείνουν στον ιδιοκτήτη της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ώστε για να αποφύγουν τις διαθεσιμότητες να τους γίνει μείωση των μισθών τους ή την αλήστου μνήμης πρόταση για δώσιμο στους δημοσιογράφους μετοχών αντί μισθού ή την τρίτη συγκλονιστική εναλλακτική πρόταση, οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι να δανείσουν τον εργοδότη τους...", τώρα μ' αυτή τους την ενέργεια θέλουν όλα αυτά να τα σβήσουν από την πραγματικότητα. Στους χουντοαναθραμένους, κάτι θα τους θυμίζει αυτή η δήλωση μετανοίας. 
Είναι αυτοί που συναινούν σε αντεργατικά μέτρα, όπως είναι οι διαθεσιμότητες που ξεκίνησαν και οδηγούν στην μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Μια δήλωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κάθε εργοδότη για να επιτεθεί ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου που αντιδρά. 
Οι άνθρωποι απλά όπως είπαν και στην συνεδρίαση του Γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, "ο εργοδότης της Θεσσαλίας...απλά κινείται πάνω στον νόμο". Υπερασπίστηκαν "το νόμο" που αυτοί πιστεύουν και θέλουν να επιβάλλουν με φασιστικό τρόπο και σε όσους αντιστέκονται. 
Όμως ο πραγματικός νόμος, ο νόμος της ζωής, είναι ένας: Είναι ο νόμος του δίκιου, του αγώνα, των εργαζομένων και εάν δεν το έχουν καταλάβει, πολύ σύντομα και όταν έρθει η ώρα...θα τον γευτούν.
ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!!!
Βόλος 19-4-2010

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι το avatar, του φίλου blogger ΚΕΝΤΡΙ και την δανείστηκα, γιατί νομίζω ότι αποδίδει παραστατικότατα τα τεκταινόμενα, γύρω απ' το θέμα των διαθεσιμοτήτων της Θεσσαλίας.

buzz it!

7 σχόλια:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ on 24 Απριλίου 2010 στις 10:38 μ.μ. είπε...

Φίλε , η κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα ,εξουσιάζεται από θηρία ανήμερα !
Δραματικά φωνάζαμε κι εμείς για τον κίνδυνο να σταματήσει η εκτροπή του Αχελώου ! 'Φωνή βοώντος......'200 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ + ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ+ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ !!!
Ποία η συμπαράσταση ;
Καμιά !!!!
ΝΑΙ ! ΚΑΜΙΑ ! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !!!
Αφού αυτό θέλουν - αυτό θα έχουν !
Ο ΚΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ !!!!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ on 1 Μαΐου 2010 στις 12:10 μ.μ. είπε...

καλημερα καλό μηνα με χρώματα, αρώματα και γεύσεις !!!

Greecelands. on 25 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:41 π.μ. είπε...

Η λογικη και η καρδια
ποτε δε συμβαδιζουν
κι' αν μπουν στην ιδια πλαστιγγα
το ιδιο δεν ζυγιζουν

Καλη σας Ημερα!!
Δυμαμη και Υπομονη Ευχομαι σε ολους μας!!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ on 31 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:33 μ.μ. είπε...

KΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ *★ 。*
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛..♥ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2011♥
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____ ˛* ˛**★* 。*˛.*.★*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ *.*

Stramatios Skoulikaw on 1 Μαΐου 2011 στις 7:46 μ.μ. είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ...ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !
Τα ψέματα είναι τρεία : τα κατ΄ανάγκήν , τα κατά συνθήκη και τα ψέματα των αριθμών ! Λέγονται : Πρίν τις εκλογές , πρίν από το γάμο και μετά από το κυνήγι !!!

Unknown on 30 Απριλίου 2020 στις 1:44 π.μ. είπε...

Μαξιλάρια Επαγγελματικής χρήσης , μαξιλάρια χτιστών πάγκων , μαξιλάρια ξαπλώστρας , στρώματα ξαπλώστρας , πουφ , μαξιλάρια παλέτας , παραδοσιακά μαξιλάρια , υφάσματα εξωτερικού χώρου , υφάσματα εσωτερικού χώρου , κουρτίνες .
Μαξιλάρια χειροποίητα, κατασκευασμένα στην βιοτεχνία μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

marina vrana on 1 Ιανουαρίου 2023 στις 1:51 μ.μ. είπε...

για καθαρα σαλόνια για καθαρα σαλόνια dz cleaning

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template