Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Οριστικά 8 οι νέοι Δήμοι της Μαγνησίας

Ραγκούσης καλεί ΠΑΣΟΚ για τον “Καλλικράτη” της Μαγνησίας. Σήμερα στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Ιπποκράτους έχει κληθεί ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Γιώργος Φώτης, προκειμένου να συζητηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση η χωροταξική πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα το κόμμα τοπικά για τον Καλλικράτη στη Μαγνησία. Ο υπουργός Εσωτερικών σήμερα Μ. Τρίτη θα έχει από το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με τους γραμματείς των οργανώσεων όλης της χώρας.
Στη συνάντηση θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί της πρότασης, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν ο Υπουργός θα ανοίξει και τα δικά του χαρτιά όσον αφορά στο χωροταξικό σχεδιασμό που επεξεργάζεται το ίδιο το Υπουργείο.
Θεωρείται σχεδόν σίγουρο, αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν το επιβεβαιώνει, ότι εκτός από το χωροταξικό σχεδιασμό ο Υπουργός Εσωτερικών ενδιαφέρεται να γίνει γνώστης των αντιδράσεων που υπάρχουν και έχουν εκφραστεί πριν την οριστικοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων.
Όπως είναι γνωστό, η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Μαγνησίας περιλαμβάνει
πέντε ισχυρούς Δήμους στην ηπειρωτική Μαγνησία και τρεις στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Ειδικότερα προτείνεται ο νέος μεγάλος δήμος που θα δημιουργηθεί με έδρα το Βόλο να περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Βόλου - Αγριάς - Αισωνίας - Αρτέμιδας - Ιωλκού - Νέας Ιωνίας - Πορταριάς - Μακρινίτσας με συνολικό πληθυσμό134.174 κατοίκους.
Ο δεύτερος Δήμος στη Νοτιοδυτική Μαγνησία προτείνεται να περιλαμβάνει τους Δήμους Αλμυρού, Νέας Αγχιάλου, Πτελεού, Σούρπης, Ανάβρας με συνολικό πληθυσμό 28.850.
Ο τρίτος Δήμος προτείνεται να περιλαμβάνει την Β.Δ. Μαγνησία με τους παρακάτω Δήμους: Κάρλας - Φερών και την Κοινότητα Κεραμιδίου και συνολικό πληθυσμό 12.096, καθώς υφίστανται κοινά αναπτυξιακά δεδομένα σε όλους τους τομείς, ενώ επιπλέον η ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας μπορεί να δώσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα και στον τουρισμό, αφού δημιουργείται ένας άξονας που ξεκινάει από τις αρχαίες Φερές, το λιμναίο πολιτισμό και τις υποδομές της Κάρλας και καταλήγει στον ορεινό όγκο του Δυτικού Πηλίου και τις παραλίες του στο Αιγαίο.
Ο τέταρτος Δήμος σύμφωνα με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ προτείνεται να δημιουργηθεί από τη συνένωση όλων των Δήμων του Νοτίου Πηλίου, δηλαδή περιλαμβάνοντας τους Δήμους
Αργαλαστής - Αφετών - Μηλεών - Σηπιάδος - .Τρικερίου με συνολικό πληθυσμό 11.563 κατοίκους και ο πέμπτος Δήμος προτείνεται να περιλαμβάνει το Ανατολικό Πήλιο με τους δήμους Ζαγοράς και Μουρεσίου και πληθυσμό 6.936 κατοίκους.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template