Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού

«Η κατάσταση που επικρατεί στην Επαρχία Αλμυρού στο ζήτημα των ναρκωτικών είναι αποκαρδιωτική».
Το παραπάνω δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου Επαρχίας Αλμυρού Αθανάσιος Δημάκος σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Από τα στοιχεία που δίδονται από το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα ζήτησαν βοήθεια περίπου 140 – 150 οικογένειες, ενώ το πιο ανησυχητικό θέμα είναι ότι παρατηρείται χρήση ναρκωτικών ουσιών σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Μια αναδρομή στο ΑΛ.Μ.Α. Ποια ήταν η σκέψη ή η ανάγκη που σας οδήγησε στη σύστασή του;

Το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού (ΑΛ.Μ.Α.), ξεκίνησε κάπου στο τέλος του 2007 με μπροστάρη και συντονιστή εκείνη την εποχή τον κ. Γεώργιο Τσιντσίνη. Πολλά άτομα της κοινωνίας του Αλμυρού άμεσα πλαισίωσαν αυτή την κοινή προσπάθεια με στόχο να σώσουμε έστω κι ένα παιδί από την μάστιγα των ναρκωτικών, γιατί η επαρχία Αλμυρού, όπως κι άλλες περιοχές, μαστίζονται από τα ναρκωτικά. Η πρώτη σκέψη κάθε αλμυριώτικης οικογένειας είναι το παιδί μου να μην μπλέξει με τα ναρκωτικά. Έτσι στις 12 Δεκεμβρίου 2007 σε μια ιδρυτική συνέλευση δημιουργήσαμε καταστατικό και το στείλαμε προς έγκριση στο Πρωτοδικείο Βόλου και στις 30 Δεκεμβρίου 2008 καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Βόλο με αριθμό 2092.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχει θέσει το ΑΛΜΑ αλλά και η δράση του μετώπου;

Σκοποί του Αντιναρκωτικού Μετώπου είναι η συμβολή στην πρόληψη σχετικά με τη χρήση και τη διάδοση οποιασδήποτε εξαρτησιογόνου ουσίας, η συμβολή, όταν και αν κριθεί σκόπιμο και φυσικά όταν ζητηθεί με κάθε νόμιμο μέσο, στην καταστολή της χρήσεως και διάδοσης ναρκωτικών ουσιών, η παροχή βοήθειας και υποστήριξης με οποιαδήποτε πρόσφορο μέσο στην απεξάρτησης των εθισμένων ατόμων, η υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της κοινωνίας επί πάσης φύσεως προβλημάτων που δημιουργούνται από τη διάθεση και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών αλλά και η παρέμβαση, με κάθε τρόπο, προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της επαρχίας Αλμυρού για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και διεξόδων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Στους λίγους μήνες ύπαρξής του το ΑΛ.Μ.Α κατάφερε να ενημερώσει όλα τα διοικητικά συμβούλια Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολικών βαθμίδων της επαρχίας Αλμυρού για τους σκοπούς του Μετώπου και τους δείξαμε ότι τους θέλουμε όλους συμμέτοχους σ’ αυτό τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.
Μοιράσαμε δωρεάν ημερολόγια σε όλους τους μαθητές των σχολείων με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ» και συνδιοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Αίτια της χρήσης, οικογένεια, πρόληψη και ενημέρωση» σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, Δήμος Αλμυρού και ΚΕΘΕΑ Μαγνησίας.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο των ναρκωτικών στη Νοτιοδυτική Μαγνησία που δραστηριοποιήστε;

Η κατάσταση που επικρατεί στην Επαρχία Αλμυρού είναι αποκαρδιωτική και γι’ αυτό πιστεύω ότι το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αποδεκτό και πλαισιώθηκε απ’ όλους τους συλλόγους και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής. Από τα στοιχεία που δίδονται από το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στο Νομό μας το τελευταίο χρονικό διάστημα ζήτησαν βοήθεια περίπου 140 – 150 οικογένειες. Οι χρήστες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξητική τάση, ενώ το πιο ανησυχητικό θέμα είναι ότι παρατηρείται χρήση ναρκωτικών ουσιών σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΛ.Μ.Α μπορείτε να συμπεράνετε αν ο αριθμός των χρηστών έχει αυξηθεί ή παραμένει στάσιμος;

Στο μικρό χρονικό διάστημα των τριών μηνών που δραστηριοποιείται το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού δεν υπάρχουν στοιχεία για αύξηση ή μείωση των χρηστών, αλλά παρατηρούμε ότι οι συλλήψεις ανθρώπων που έχουν σχέση με τα ναρκωτικά είναι αυξημένες και σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να εξάρω την εξαιρετική δουλειά των διωκτικών αρχών, και ο κόσμος το συζητάει πιο ελεύθερα από πριν.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν κάποιον στη χρήση των ναρκωτικών ουσιών;

Η απάθεια της οικογένειας απέναντι στα πραγματικά προβλήματα - ερωτήματα του νεολαίου. Η όχι σωστή ενημέρωση για τα ναρκωτικά από τα σχολεία, την οικογένεια, που τα θεωρούν ένα είδος ταμπού. Η μειωμένη αυτοπεποίθηση του νεολαίου. Οι νέοι ζουν μια εικονική πραγματικότητα μιας καταναλωτικής και αυτοθαυμαζόμενης υποκουλτούρας, η οποία προβάλλεται από τα κανάλια της τηλεθέασης, δεν μπορούν να αντισταθούν στη στιγμιαία απόλαυση της μελλοντικής καταστροφής. Εμείς λέμε το εξής: «Το να αποτρέψεις έστω και ένα παιδί από την χρήση ουσιών, σημαίνει πως εσύ αλλάζεις την κατάσταση και την κάνεις διαφορετική γι’ αυτό το παιδί».

Προγραμματίζονται κάποιες εκδηλώσεις από το ΑΛ.Μ.Α για τη θερινή περίοδο;

Η συμμετοχή του Αντιναρκωτικού Μετώπου σε πολλές αθλητικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της επαρχίας Αλμυρού με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ». Θα κάνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη και την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα ναρκωτικά σε γονείς και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων της επαρχίας Αλμυρού.
Μαζί με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού και Ευξεινούπολης συνδιοργανώνουμε συναυλία με τους «ONIRAMA» την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 21:30 στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 16/6/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template