Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Πολιτικός πολιτισμός

Αυτό σημαίνει πολιτικός πολιτισμός. Βγαλμένος από τις αρχές των Σαμουράι, που μόνο ένας Πολύδωρας μπορεί να κατανοήσει. Να δίνεις στον αντίπαλο τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην ατιμωτική εκτέλεση ή στην αξιοπρεπή αυτοκτονία…
Καλά λέει ο Ρουσόπουλος ότι “αποχωρεί αξιοπρεπώς, όπως μπήκε στην πολιτική”, εκτιμώντας ότι “ο λαός προτιμά τους πολιτικούς που ανθίστανται”. Αντε με το καλό στην άλλη επιστολή να δώσει και ονόματα, σε ποιους αντιστάθηκε.
Υπενθυμίζει και τη συμβολή του σε δύο εκλογικές νίκες της ΝΔ. Διότι, όπως είχε πει και η Μάρα, «χωρίς Ρουσόπουλο να δω τι εκλογές θα κερδίσει».
Μην μπερδευτείτε. Αλλο Ρουσώ και άλλο Ρουσό… Οταν ο πρώτος έγραφε το 1750 ότι «ο Ηρακλής γινόταν Θεός τη στιγμή ακριβώς που η φωτιά κατασπάρασσε το σώμα του ως ενάρετος, επειδή ενάρετος σημαίνει ελεύθερος, παρά το ότι υποχρεώνεται κάποτε στο να υπακούει στην φωνή του ισχυρότερου” σίγουρα δεν εννοούσε τον δεύτερο.
Πέρασε της Ντόρας, περνάει του Καρατζαφέρη, άντε τώρα όλοι μαζί «δεν περνάς κυρά Μαρία…»
Τώρα ξεκαθαρίζει το σπίτι για να πιάσει καλύτερη τιμή, πετάει τα άχρηστα για να έχει λιγότερα για μετακόμιση, φτιάχνει καινούργια παρέα για νέο mission impossible το Σεπτέμβριο, θα δείξει…
Αν ακολουθήσουν κι άλλοι, να δούμε πώς θα επιμείνουν να λένε ότι απλώς υπήρξαν κάποιες συμπεριφορές που πίκραναν.
Μετά την ΕΚΟ αποστράτων αξιωματικών, λίγο το ’χεις να αποκτήσουν και καμιά ΕΚΟ απόστρατων βουλευτών;
Του Μάκη Μπαλλή (απ' τη στήλη Παρά θιν αλός)
από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 13/6/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template