Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

Όπως γράφει η εφημερίδα Ταχυδρόμος (16/6/2009), στις 19 Ιουνίου ξεκινούν στο Βόλο οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής.
Σε κεντρικά σημεία του Βόλου, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στην παραλία, σε πεζόδρομους, πλατείες και προαύλια εκκλησιών στήνεται μια μουσική γιορτή για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες.
Δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας συμπληρώνει στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (στην οποία φέτος συμμετέχουν 22 πόλεις) που θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Βόλου, από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009, σε περισσότερα από έξι σημεία της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Με συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου- Καλλιτεχνικού Οργανισμού και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της ΕΚΠΟΛ, η ομάδα Plenty Projects (ΜΚΟ) με τα Τοπικά Συμβούλια Νέων συντονίζουν και φέτος μεταξύ 19- 21 Ιουνίου ένα πλήρες τριήμερο, από live μουσικές εκδηλώσεις και άλλες παράλληλες δράσεις στην πόλη του Βόλου.
Oι εκδηλώσεις υποστηρίζονται πανελλαδικά από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, την ΑΕΠΙ και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής παίρνουν μέρος σε αυτό το μουσικό πανηγύρι και γιορτάζουν μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας.
Σε κεντρικά σημεία του Βόλου, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στην Παραλία, σε πεζόδρομους, πλατείες και προαύλια εκκλησιών στήνεται μια μουσική γιορτή για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες.
Στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η πλατεία του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα γίνει το άνοιγμα των τριήμερων εκδηλώσεων με την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου (Παρασκευή 19.6.09), οι χώροι της παραλίας Βόλου (Τράπεζα της Ελλάδος και κτίριο Παπαστράτου-δίπλα στο Ηρώο), ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα (κεντρική σκηνή), η πλατεία Πανεπιστημίου στην οδό Δημητριάδος, το προαύλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πεδίον Άρεως), τα προαύλια των εκκλησιών του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αναλήψεως, η Πλατεία των Παλαιών, οι πεζόδρομοι της Όγλ-Κονταράτου, της οδού Γραβιάς (Παλιά) κλπ, θα συντονιστούν με μουσική και θα αποτελέσουν ένα ενιαίο δίκτυο από Stages για κάθε προτίμηση.
Η εγγύτητα των χώρων διεξαγωγής και η προσεκτική προσαρμογή τους είναι μια συνειδητή επιλογή της διοργάνωσης, που έχει σκοπό να αναδείξει παράλληλα και μια πολιτισμένη όψη του Βόλου, προσιτή για όλους.
Στο φετινό πρόγραμμα, συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες που προέρχονται από την περιοχή, όπως ο Απόστολος Μόσιος, μέλη από την Ορχήστρα της Εστουδιαντίνας σε έκτακτη εμφάνιση με την Αφροδίτη Σημαντήρα και το Θοδ. Μέρμηγκα, Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Bazooka, I Against I, Red Wine Band, Concerto Piccolo String Quartet, Eko Tiger, Lizardia, Mute Noise, Crossroads, Pig in a Poke Speed Freaks, Fall in Parts και πολλοί ακόμα.
Καλεσμένοι στη Γιορτή θα επισκεφτούν το Βόλο με αποσκευές γεμάτες ήχο και ζωντάνια οι Παύλος Παυλίδης & the B-Movies, Palyrria, Olga Kouklaki, Μonsieur Minimal, 81db (IT), dj Blend aka Mishkin & the CastaBlast MCs, Loco Star (Gdansk, Πολωνία) καθώς και οι ανερχόμενοι Έλληνες: the Burger Project, Salonumuz Klimalidir, Ska Bangies, ΝΕΙΒΙΝΤ και άλλοι.
Την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα θα κάνει και το γνωστό σχήμα από την Αγγλία Up Bustle & Φ που ανήκει στο δισκογραφικό κολοσσό της ninja tune και θα παρουσιάσει τη δουλειά του live στις 20 Ιουνίου στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα.
Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από skate ramps και διαγωνισμούς, έκθεση φωτογραφίας που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της εκδήλωσης, επιδείξεις από breakdancers σε συνεργασία με το δίκτυο Roots & Routes, προβολές αλλά και πολλά after party σε bar της πόλης.
Παράλληλα δυο φορτηγά θα είναι τοποθετημένα στο Parking του Τσαλαπάτα που η ομάδα grafiiti Yakuza θα τους δώσει μια νέα καλλιτεχνική εικαστική άποψη με θέμα τη μουσική.
Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκδηλώσεων και τους καλλιτέχνες θα είναι σταδιακά διαθέσιμες από το site της Γιορτής της Μουσικής.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template