Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Συλλήψεις για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας φέρεται να εμπλέκεται 20χρονος, κάτοικος Βόλου, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.
Είκοσι δύο συνολικά άτομα σε πολλές περιοχές της χώρας συνελήφθησαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης με κωδικό «spider web», η οποία στήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Στο υλικό που έχει κατασχέσει η Ελληνική Αστυνομία περιλαμβάνονται dvd με βιασμούς παιδιών και κτηνοβασίες ανηλίκων, ενώ στην πλειοψηφία τους τα παιδιά που δείχνουν οι εικόνες και τα βίντεο είναι ηλικίας έως 10 ετών.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την εξάρθρωση από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.
Ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να γίνουν σήμερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η επιχείρηση με τον κωδικό «Αράχνη» περιλαμβάνει δεκάδες συλλήψεις ατόμων, που εντοπίστηκαν να κατέχουν και να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιείται σε Κέρκυρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πρέβεζα και Αττική, ενώ οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 21 έως και 60 ετών.
Στο Βόλο το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος είχε σπάσει κωδικούς ιστοσελίδων του εξωτερικού, έκλεβε το υλικό και το διακινούσε μέσω του ίντερνετ. Η δράση του χρονολογείται από το 2008.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.
Η επιχείρηση, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιείται σε επτά πόλεις της χώρας και μέχρι στιγμής έχουν γίνει έρευνες σε 40 σπίτια συλληφθέντων ή υπόπτων.
Στην κατοχή των 22 ατόμων τα οποία έχουν συλληφθεί βρέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Όλοι ήταν πολίτες υπεράνω υποψίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους στο ενδεχόμενο πολλά από τα παιδιά που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο να έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 17/6/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template