Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Συλλήψεις για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας φέρεται να εμπλέκεται 20χρονος, κάτοικος Βόλου, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.
Είκοσι δύο συνολικά άτομα σε πολλές περιοχές της χώρας συνελήφθησαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης με κωδικό «spider web», η οποία στήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Στο υλικό που έχει κατασχέσει η Ελληνική Αστυνομία περιλαμβάνονται dvd με βιασμούς παιδιών και κτηνοβασίες ανηλίκων, ενώ στην πλειοψηφία τους τα παιδιά που δείχνουν οι εικόνες και τα βίντεο είναι ηλικίας έως 10 ετών.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την εξάρθρωση από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.
Ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να γίνουν σήμερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η επιχείρηση με τον κωδικό «Αράχνη» περιλαμβάνει δεκάδες συλλήψεις ατόμων, που εντοπίστηκαν να κατέχουν και να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιείται σε Κέρκυρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πρέβεζα και Αττική, ενώ οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 21 έως και 60 ετών.
Στο Βόλο το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος είχε σπάσει κωδικούς ιστοσελίδων του εξωτερικού, έκλεβε το υλικό και το διακινούσε μέσω του ίντερνετ. Η δράση του χρονολογείται από το 2008.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.
Η επιχείρηση, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιείται σε επτά πόλεις της χώρας και μέχρι στιγμής έχουν γίνει έρευνες σε 40 σπίτια συλληφθέντων ή υπόπτων.
Στην κατοχή των 22 ατόμων τα οποία έχουν συλληφθεί βρέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Όλοι ήταν πολίτες υπεράνω υποψίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους στο ενδεχόμενο πολλά από τα παιδιά που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο να έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 17/6/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template