Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Πάνω από 5 δις δολλάρια για τη ΔΟΕ

Παρά την οικονομική κρίση η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υπογράφει τα συμβόλαια με τους χορηγούς και μάλιστα σε ποσά καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.
Γεγονός που δείχνει ότι το «προϊόν» των Ολυμπιακών Αγώνων πουλάει.
Περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα βάλει στο ταμείο της για το διάστημα μέχρι και το 2012, για τους Αγώνες στο Βανκούβερ και το Λονδίνο, ποσό μεγαλύτερο από τις προηγούμενες συμφωνίες αφού μιλάμε για εννέα εταιρίες και όχι 12 που είχε για τους Αγώνες το 2006 και το 2008.
Όπως θα δείτε και στη συνέχεια κάθε… κύκλος της ΔΟΕ αξίζει πάνω ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Πριν λίγο καιρό «έκλεισε» η συμφωνία με την Atos Origin, εταιρία που από το 2001 συνεργάζεται με τη ΔΟΕ για τα αποτελέσματα, τη διαπίστευση και άλλες υπηρεσίες τεχνολογίας.
Αν και δεν ανακοινώθηκε το συνολικό ποσό της χορηγίας, όπως και σε καμία άλλη κατά την πάγια τακτική της ΔΟΕ το ποσό κυμαίνεται από 80 έως 100 εκατ. δολ.
Πάντως αν και η Atos Origin… πάει μέχρι Λονδίνο, άλλες εταιρίες βλέπουν ακόμα πιο μακριά.
Η Panasonic και η Samsung έχουν συμβόλαια μέχρι το 2016 και η Coca-Cola μέχρι το 2020.
Εκτός από τις τέσσερις εταιρίες που αναφέραμε χορηγοί στη ΔΟΕ είναι ακόμα η Acer, η General Electric, τα McDonald’s, η Omega και η Visa. Απουσιάζουν η Kodak, η Johnson & Johnson και μία εταιρία ασφαλειών όπως η Manulife που ήταν μέχρι τώρα. Η Lenovo αντικαταστάθηκε από την Acer.
Η ΔΟΕ δίνει μεγάλη σημασία στους χορηγούς και δεν είναι τυχαίο ότι στην πυραμίδα είναι στη δεύτερη θέση μπροστά από την τηλεοπτική κάλυψη και πίσω μόνο από τις Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ανάκαμψη παρουσιάζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και στα αποθεματικά της που εξαιτίας της πτώσης στα διεθνή χρηματιστήρια είχαν πέσει κατά 10,2%. Τα στοιχεία από την άνοδο των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι ανέκαμψε κατά 4,2%, όμως ακόμα είναι 6% κάτω.
Σε απόλυτους αριθμούς τα 457 εκατ. δολ. έγιναν 411 και τώρα είναι 429 εκατ. δολ.
Πάντως τα συμβόλαια μέχρι και το 2012 είναι απολύτως εξασφαλισμένα. Τα έσοδα από τους εννέα χορηγούς είναι όπως αναφέρουμε παραπάνω κοντά στο 1 δισεκατομμύριο, ενώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους Ολυμπιακούς τους 2010 και 2012 ανέρχονται στα 3,8 δις δολ., όταν τα αντίστοιχα χρήματα για το 2006 και το 2008 ήταν 2,6 δις δολ.
Τέλος αν προσθέσετε τηλεοπτικά δικαιώματα (3.8 δις δολ.), χορηγούς (1 δις δολ.) και αποθεματικά (429 εκατ. δολ.) μιλάμε για έναν οργανισμό (ΔΟΕ) με πάνω από 5 δις δολ. έσοδα ανά τετραετία!!!

Από http://greek-olympics.blogspot.com/

Καθόλου άσχημα για το αθάνατο Ολυμπιακό πνεύμα!
Που πάνε όλ' αυτά τα χρήματα, θα μας πει κανένας;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template