Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Διαδήλωση για τη ρύπανση στο Παλιό Λιμεναρχείο

Μαύρες σημαίες και φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν την Παρασκευή κάτοικοι της συνοικίας του Παλαιού Λιμεναρχίου για την ατμοσφαιρική ρύπανση που τους πνίγει, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον εμπορικό τομέα του λιμανιού του Βόλου, από τις φορτοεκφορτώσεις χύδην προϊόντων στα πλοία.
«Θέλουμε αέρα, αέρα καθαρό και όχι μολυσμένο και ανθυγιεινό», «εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές», «δεν θέλουμε ανθρακίτη, δεν θέλουμε πετ-κωκ, θέλουμε αέρα, αέρα καθαρό», βροντοφώναξαν οι κάτοικοι σε προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία των Παλαιών και σε πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέχρι την κεντρική πύλη του Εμπορικού Λιμανιού, όπου παρά τις προθέσεις τους, δεν τους επετράπη η είσοδος, καθώς η πύλη φυλασσόταν από ισχυρή δύναμη της Λιμενικής Αστυνομίας.
«Είναι παράλογο, η περιβαλλοντική μελέτη για το λιμάνι μετά από τέσσερα χρόνια να πηγαινοέρχεται από τον ΟΛΒ στο ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίς να δοθεί εντολή εφαρμογής της», τονίζεται σε προκήρυξη που διανεμήθηκε στους συγκεντρωθέντες από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλαιού Λιμεναρχείου, την Επιτροπή Αγώνα και τα Συνοικιακά Συμβούλια Παλαιών-Π. Λιμεναρχείου, Αγίων Αναργύρων και Νεάπολης.
Σημειώνεται ακόμη ότι οι φορτοεκφορτώσεις των χύδην προϊόντων, όπως σκραπ, πετ-κωκ, ανθρακίτης, κάρβουνο, λιπάσματα, σιτηρά, ζωοτροφές και άλλα, που γίνονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τα σχολεία της συνοικίας πλήττουν καθημερινά την υγεία των κατοίκων και έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας όλης της πόλης από άκρως επικίνδυνα μικροσωματίδια.
Σημειώνεται ακόμη ότι παρά τις εξαγγελίες των φορέων της πόλης για σωστή λειτουργία του λιμανιού με βάση τα προσωρινά μέτρα που ορίστηκαν από το Δ.Σ. του ΟΛΒ, τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται πλημμελώς, ενώ επιρρίπτονται ευθύνες στις αρχές του τόπου ότι δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και εθελοτυφλούν μπροστά στο κέρδος.
Μάλιστα, έντονη ήταν η κριτική που δέχτηκε από τους συμμετέχοντες στην πορεία η αντινομάρχης Περιβάλλοντος κ. Νατάσσα Οικονόμου για όλα τα παραπάνω, η οποία προσπάθησε να δώσει διεξοδικές απαντήσεις στα ερωτήματα που της τέθηκαν για τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της Νομαρχίας για τη σωστή λειτουργία του λιμανιού, ενώ από τον λιμενάρχη Βόλου κ. Θεόδωρο Κλιάρη ζητήθηκε περισσότερος έλεγχος στα φορτία και όχι απλή αστυνόμευση.
Από http://www.magnesianews.gr/NewsPaper

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template