Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Αδιάλλακτη η ΜΕΤΚΑ για τις τρεις απολύσεις

Στα «παλαιά της υποδήματα» έγραψε η ΜΕΤΚΑ υπουργείο, φορείς της Μαγνησίας και Εργατικό Κέντρο καθώς δεν παρέστη καν στη χθεσινή τριμερή που είχε προγραμματιστεί στο υπουργείο Εργασίας για να δώσει την επίσημη απάντησή της για τους τρεις απολυμένους που βιώνουν το δικό τους οδυνηρό Γολγοθά παραμονές Πάσχα. Η εταιρία σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, «επέλεξε να δυναμιτίσει κι άλλο το κλίμα, παρά να συμβάλει στην αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και των καλών σχέσεών της με την τοπική κοινωνία, «στήνοντας» στην κυριολεξία τους πάντες στη χθεσινή επαναληπτική τριμερή». Αντί για εκπρόσωπο έστειλε γραπτώς την αδιαλλαξία της αθετώντας στην πράξη ακόμη και την ίδια τη δέσμευσή της να παρίσταται και ν’ απαντήσει στην καθολική αξίωση Φορέων του υπουργείου για την επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων. Ως δικαιολογία στην επιστολή που έστειλε μία ώρα πριν την πραγματοποίηση της σύσκεψης, επικαλέστηκε «απρόβλεπτο κώλυμα του Γενικού Διευθυντή κ. Μαμμά να παρευρεθεί», μια κίνηση που το ΕΚΒ χαρακτηρίζει «πέρα ως πέρα αδικαιολόγητη και καθαρά παρελκυστική».
Η σύσκεψη τελικά πραγματοποιήθηκε με παρόντες από το υπουργείο Εργασίας τον Δημ. Κωνσταντόπουλο, από το ΕΚΒ τον πρόεδρο Θ. Παπαδημόπουλο και το γραμματέα Γ. Κίτσιο, καθώς και το μέλος της διοίκησης Κ. Στεργίου, τους τρεις απολυμένους με το νομικό τους σύμβουλο Μ. Πατσιαντά, από το σωματείο της ΜΕΤΚΑ τον πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα κ.κ. Ε. Τσιτσικλή, Τρ. Βλαχογιάννη και Π. Τσιργούλα, και τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Μετάλλου. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου πρότεινε την αναστολή της σύσκεψης και τον επαναπροσδιορισμό νέας ημερομηνίας πραγματοποίησής της.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τους υπενθύμισαν ότι ο Γ.Γ. του υπουργείου Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε δηλώνει στην πρώτη τριμερή ότι οι απολύσεις είναι άκυρες και δεν δικαιολογούνται από την ισχυρή οικονομική θέση της συγκεκριμένης εταιρία, η οποία την παρούσα περίοδο κρίσης, πρέπει να συμβάλει στην εθνική οικονομία τουλάχιστον για τη διατήρηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας. Στη συνέχεια δε ζήτησε την ανάκληση των απολύσεων κι όρισε συμφιλιωτική σύσκεψη για χθες. «Σήμερα (χθες) ύστερα από τη μη παράσταση της εταιρίας, που προσχηματικά την τελευταία στιγμή δεν προσήλθε στη σύσκεψη κι ενώ ήδη εμείς είχαμε φτάσει στο υπουργείο, αποδεχόμαστε την πρόταση του κ. Δ. Κωνσταντόπουλου, για αναστολή της διαδικασίας σε άλλη ημερομηνία, σύμφωνα με τις θέσεις που έχει ήδη εκφράσει και ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος».
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template