Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Βόμβα Γερουλάνου για τους Μεσογειακούς!

Του Σωτ. Κέλλα
Ένα ακόμα βήμα οπισθοχώρησης στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σε Λάρισα και Βόλο έγινε χθες καθώς ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε δηλώσεις του τόνισε ότι στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί πολυτέλεια.
Ανέφερε ακόμη ότι η πρόταση στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων είναι οι Αγώνες να διεξαχθούν με το μισό προϋπολογισμό και αν αυτό δε γίνει αποδεκτό οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν θα γίνουν καθόλου.
Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης και μάλιστα ο υπουργός Πολιτισμού που έχει την ευθύνη των Αγώνων καθώς είναι και ο προϊστάμενος αυτών (πρόσφατα διόρισε την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013) αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση και στην οποία είχαν επενδύσει για προστιθέμενη αξία οι Δήμοι της Λάρισας και του Βόλου.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο υπουργός Πολιτισμού στο «Βήμα fm» 99,5 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστου απατώντας σε ερώτηση ακροάτριας αν είναι οξύμωρο την εποχή που η χώρα έχει οικονομική κρίση, απάντησε ως ακολούθως:
«Ήταν το πρώτο ερώτημα που έθεσα στον εαυτό μου όταν μπήκα στο υπουργείο και χαίρομαι που το βάζει η ακροάτρια δημόσια, διότι πρέπει να το απαντήσουμε. Πραγματικά νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να κάνουμε Μεσογειακούς Αγώνες, γιατί όμως τους κάνουμε; Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς κανέναν σχεδιασμό μας εξέθεσε παγκόσμια. Σήμερα λοιπόν το να μην κάνουμε αγώνες είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, την οποία παρόλο αυτά ήμουν έτοιμος να πάρω, εφόσον χρειαζόταν. Κάναμε όμως κάτι άλλο, μειώσαμε το κόστος διεξαγωγής των αγώνων στο μισό, και θέλω να έχω απολύτως τη δέσμευση και της διεθνούς επιτροπής, ότι θα γίνουν οι αγώνες, με αυτά τα λιγότερα χρήματα, αλλιώς δεν θα γίνουν καθόλου. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τρομερές θυσίες και βεβαίως θέλουμε να προφυλάξουμε το κύρος της χώρας μας διεθνώς, αλλά, θα πρέπει να έχω τις διαβεβαιώσεις και από την οργανωτική επιτροπή και από τη διεθνή επιτροπή που παρακολουθεί, ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες θα κοστίσουν το μισό απ’ ό,τι προϋπολόγισε η Νέα Δημοκρατία. Και σας σημειώνω το εξής, ο προϋπολογισμός των αγώνων έγινε μόνο για να δημιουργηθούν στάδια και μεγάλα έργα. Ούτε ένα ευρώ δεν είχε προϋπολογιστεί για να προωθηθεί η Θεσσαλία στο διεθνή χώρο. Δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ προβολής. Όλα ήταν για να φτιάξουν τα στάδια, δηλαδή για να κάνουν έργα και να βάλουν κάποιοι άνθρωποι λεφτά στην τσέπη».
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΜΑ
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων εκφράζει ανησυχίες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προετοιμασία των Αγώνων και οι προθέσεις της για τη στάση που θα κρατήσει θα φανούν στην επίσκεψη που θα γίνει σε Λάρισα και Βόλο στις 24-26 Απριλίου. Πάντως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που υπέγραψε και αυτή τη σχετική σύμβαση για την διοργάνωση των Αγώνων για να ενημερωθεί για την κατάσταση που υπάρχει κάτι λογικό αφού η ΟΕΜΑ 2013 μόλις ανέλαβε καθήκοντα.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template