Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Νερό με λάσπη πίνουν στο Μετόχι Πηλίου!!!

Νερό με λάσπη «απολαμβάνουν» οι κάτοικοι Μετοχίου από την αρχή της χειμερινής περιόδου μέχρι και σήμερα! Εξαιτίας προβλημάτων στη λειτουργία της δεξαμενής που υδροδοτεί την περιοχή το πόσιμο νερό φτάνει στα ποτήρια της τοπικής κοινωνίας γεμάτο χώμα…«Απραξία» καταλογίζουν στη δημοτική αρχή οι κάτοικοι.
Πάνω από τέσσερις μήνες σχεδόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι κάτοικοι του Μετοχίου με το πόσιμο νερό. Η περιοχή υδροδοτείται από μια φυσική πηγή στη θέση «Γιαννή Βρύση» και όταν το νερό δεν μπορεί να καλύψει τις υδροδοτικές ανάγκες τότε ενεργοποιείται η γεώτρηση που λειτουργεί, με αποτέλεσμα όχι μόνο το νερό να έχει λάσπη, αλλά και να πέφτει η πίεση, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις το νερό σταματάει να τρέχει ειδικά στα σπίτια που είναι σε ψηλά επίπεδα και δεν φτάνει γρήγορα.
Μέχρι και πέρυσι το υδραγωγείο στην περιοχή που λειτουργούσε από την πηγή έλεγχε άτυπα ένας κάτοικος του Μετοχίου σε συνεννόηση με το δήμο Αργαλαστής. Όπως παραδέχεται ο ίδιος, κουράστηκε και για το λόγο αυτό σταμάτησε να ελέγχει την λειτουργία της πηγής και του υδραγωγείου. Ωστόσο πριν παραδώσει τα καθήκοντά του ενημέρωσε τους υδραυλικούς αλλά και την ίδια την δημοτική αρχή πως υπάρχει πρόβλημα στα φλοτέρ και είναι αναγκαία η αλλαγή τους.
«Όσο εγώ έλεγχα το υδραγωγείο και την πηγή όλα πήγαιναν μια χαρά. Είπα όμως σε όλους πριν φύγω πως πρέπει να αλλαχθούν τα φλοτέρ, γιατί έχουν πρόβλημα και θα δημιουργηθεί εμπλοκή στη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης», σημειώνει ο Γιώργος Ράπτης.
Από τότε μέχρι σήμερα όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και όχι μόνο αυτό αλλά η δημοτική αρχή αντί να επιληφθεί του προβλήματος σταμάτησε την υδροδότηση από την πηγή και έθεσε σε συνεχή λειτουργία τη γεώτρηση.
Μάλιστα πρέπει εδώ να αναφερθεί πως πολλές φορές έως και να κλείσει η πηγή υπερχείλιζε, με αποτέλεσμα σημαντικές ποσότητες νερού να πηγαίνουν χαμένες. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί και κάνουν λόγο για «αδιαφορία» της δημοτικής αρχής.
Εν τω μεταξύ, όπως μας λέει ο κ. Ράπτης, σε ερωτήσεις που έκανε στους υδραυλικούς του δήμου στη διάρκεια ενός ελέγχου που έκαναν στην περιοχή για τη λειτουργία του υδραγωγείου, εκείνοι απάντησαν πως λύση στο πρόβλημα είναι η αλλαγή των φλοτέρ αλλά και το άδειασμα της δεξαμενής, ώστε να τεθεί ξανά και σωστά σε επαναλειτουργία η πηγή.
Πάντως ο κ. Ράπτης έχει κρατήσει δείγμα του νερού, το οποίο και θα πάει στη Διεύθυνση Υγείας της ΝΑΜ, ενώ έκανε και προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο Αργαλαστής κ. Βαλασσά. «Ζήτησα από τον κ. Βαλασσά να επιληφθεί και του είπα ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση, γιατί είμαστε αγανακτισμένοι. Μάλιστα του είπα πως δεν καταλαβαίνω τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να κινητοποιηθούν και ότι η μόνη λύση είναι πια να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι τους εκβιάζω και να κάνω ό,τι θέλω»!
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Βαλασσά, ωστόσο δεν στάθηκε ικανό, αλλά ο δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί τόσο καιρό και «φυσικά εφόσον υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, άμεσα θα ο δήμος θα ελέγξει τι συμβαίνει και θα δοθεί λύση».
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template