Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Χωρίς δώρο Πάσχα τα ταξί στο Βόλο, με πρωτοφανή απόφαση του Σωματείου τους!


Φθηνότερες μετακινήσεις προβλέπονται φέτος το Πάσχα, για όσους μετακινηθούν με ταξί, καθώς η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας «Άγιος Χριστόφορος», έλαβε ομόφωνα, την πρωτοφανή, για τα τοπικά δεδομένα, απόφαση τα μέλη της να μην εισπράξουν φέτος δώρο, για να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό.
Πρόκειται για μια απόφαση - προσφορά προς το επιβατικό κοινό, που φέτος δεν θ’ αναγκαστεί να πληρώνει επιπλέον 1 € σε κάθε διαδρομή, σε μια προσπάθεια να προστατευτεί, όσο είναι δυνατόν, το εισόδημά του.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου το βράδυ της Πέμπτης ως «προσφορά προς το επιβατικό κοινό του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και όχι προς την κυβέρνηση», όπως επισήμανε ο πρόεδρος Αναστάσιος Δεμερτζής, που έκανε λόγο για αλληλεγγύη του κλάδου προς το κοινωνικό πρόβλημα και που έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συνδέσμου Τάσο Αλντιμπαρμάκη, μέσα από τη συζήτηση με το επιβατικό κοινό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ προς την κατεύθυνση της μη είσπραξης δώρου του Πάσχα, ήταν και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από πολλά μέλη του Συνδέσμου.
Η απόφαση αυτή, που είναι η πρώτη στα χρονικά, για τα τοπικά επίπεδα, είναι ανεξάρτητη από την απόφαση του υπουργείο να νομιμοποιήσει την είσπραξη του δώρου και της Ομοσπονδίας, επισήμανε ο γραμματέας.
Σημειώνεται ότι το δώρο του Πάσχα επιβαρύνει το επιβατικό κοινό κατά 1 € για κάθε διαδρομή και τίθεται σε ισχύ για 8 ημέρες, συνήθως από Μ. Τρίτη ως την Τρίτη μετά το Πάσχα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Δεν ξέρω κατά πόσο η κίνηση αυτή των ιδιοκτητών ταξί στο Βόλο, διευκολύνει πραγματικά τις μετακινήσεις του κόσμου.
Σε μια πρώτη ανάγνωση, φαίνεται ότι εισπράττει θετικά σχόλια κι εντυπώσεις...
Αν όμως το σκεφτεί κανείς λίγο πιο βαθιά το θέμα, τότε θα δει πως ένας επαγγελματικός κλάδος μπροστά στην κρίση, απεμπολεί από μόνος του κεκτημένα δικαιώματα και σίγουρα όσοι σχεδιάζουν την οριστική κατάργηση του 13ου μισθού, θα τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιες αποφάσεις!
Αλήθεια, αν μελλοντικά κάποια κυβέρνηση αποφασίσει την κατάργηση του δώρου στα ταξί, τότε θα κάνουν απεργία;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template