Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήριο ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα από το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους εργαζομένους να αντιδράσουν και να μην δεχθούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, απευθύνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η οποία την Πέμπτη 8 Απριλίου διοργανώνει στο Βόλο παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 6:30 το απόγευμα.
«Ως ΠΑΜΕ, θεωρούμε σοβαρές τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από την Ε.Ε. θα προχωρήσει στη λήψη και άλλων αντιλαϊκών μέτρων», υποστήριξαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ κ.κ. Τ. Τριανταφυλλάκος και Χρ. Τσιράκογλου.
Εξέφρασαν δε την άποψη ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα αυταρχικού χαρακτήρα που παίρνει, διακατέχεται από πολιτική διαστροφή και υπάρχει κίνδυνος να μπλέξει το λαό σε περιπέτειες γύρω από εθνικά θέματα.
Τονίζοντας μάλιστα ότι πατριωτισμός σημαίνει η πτώχευση της πλουτοκρατίας και όχι της εργατικής τάξης, κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει στο σύνολό τους τα μέτρα που έχει λάβει και να αποδεσμευτεί από τους μηχανισμούς στους οποίους έχει εμπλακεί.
Καταγγελίες
Στο μεταξύ, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κατήγγειλαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς όπως υποστήριξαν, μετά το τέλος της προχθεσινής παρέλασης, έγινε προσπάθεια παρεμπόδισής τους να διαδηλώσουν στην παραλία και να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στον κόσμο.
Σημείωσαν βέβαια, ότι τελικά η πορεία έγινε, κάλεσαν ωστόσο την Αστυνομική Διεύθυνση να αναλογιστεί τις ευθύνες της, τονίζοντας ότι άλλη φορά δεν θα ανεχθούν από πλευράς της τέτοια στάση.
Κατήγγειλαν επίσης τη διεύθυνση του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ για εμπαιγμό έναντι των τριών απολυμένων του εργοστασίου και των αντιπροσωπειών των συνδικαλιστών, με την επιλογή της να μην μετάσχει στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί να γίνει την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας.
Κάλεσαν δε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα στοχεύουν στην επαναπρόσληψη των απολυθέντων.
Κατήγγειλαν ακόμη τις δημοτικές αρχές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας για το γεγονός ότι έχουν απλήρωτους 450 περίπου εργαζομένους τους σε διάφορες υπηρεσίες για διάστημα, όπως είπαν, δύο έως πέντε μηνών.
Τέλος τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τον ιδιοκτήτη των «Θεσσαλικών Εκδόσεων» Βασίλη Δανό για εμπαιγμό και τρομοκράτηση των εργαζομένων στην επιχείρησή του.
Όπως είπαν, ενώ σε συνάντηση που είχαν μαζί του, τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα προχωρήσει στα μέτρα που πρόσφατα είχε ανακοινώσει, την ίδια στιγμή ασκώντας ψυχολογική βία, υποχρεώνει εργαζομένους να υπογράψουν σχετικό έντυπο, ότι δεν θέλουν να πληρωθούν το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας.
Σημείωσαν δε ότι το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα έχει συναντήσεις με όλους τους ιδιοκτήτες του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου της περιοχής, με στόχο να μην υλοποιήσουν το αντεργατικό μέτρο των διαθεσιμοτήτων.
Κάλεσαν δε τους εργαζόμενους στον Τύπο να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα και αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΘΣτΕ στο Βόλο, όπου θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template