Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου

Σε επίσχεση εργασίας παραμένουν για τέταρτη ημέρα οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των εφημεριών αλλά και για τη μειωμένη κατά 30% χρηματοδότηση των εφημεριών του έτους 2010.
Έτσι, το «Αχιλλοπούλειο» λειτουργεί με ρυθμούς Σαββατοκύριακου. Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας δέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ προγραμματισμένες εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, εργαστηριακές εξετάσεις και προγραμματισμένα χειρουργεία χρόνιων περιστατικών αναβάλλονται.
Ωστόσο, ιδιαίτερη πρόβλεψη υπάρχει για την ασφαλή λειτουργία τμημάτων και ειδικών μονάδων (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.ά.), καθώς και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σχετικά με την καταβολή των εφημεριών και τις προσλήψεις ιατρών, δεν ικανοποιούν, με τους γιατρούς των περισσότερων Νοσοκομείων της χώρας να βρίσκονται σε επίσχεση.
Οι επισχέσεις εργασίας θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές, ενώ δεν αποκλείεται κλιμάκωση των αντιδράσεων. Όπως εξηγεί ο αντινομάρχης υγείας κ. Λεωνίδας Αναστάσιου πρέπει να βρεθεί μία λύση επειγόντως και να αποδοθούν στους γιατρούς τα δεδουλευμένα, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. «Οι περικοπές στα κονδύλια βάζουν σε δοκιμασία τη λειτουργία των Νοσοκομείων και τελικά του συστήματος υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος παράλληλα, θέτει το θέμα εξορθολογισμού των εφημεριών, δηλώνοντας ότι αυτές πρέπει να προγραμματίζονται με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων και όχι τις οικονομικές ανάγκες των γιατρών.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template