Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Συγκέντρωση για το πάρκο Αναύρου

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1-6-09, στο Δημαρχείο του Βόλου, για τη διατήρηση του Πάρκου Αναύρου. Εξαιρετικές εισηγήσεις έκαναν ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Γ. Σαρηγιάννης, η Αρχιτέκτων Πολεοδόμος κα Σουλα Βοϊβόνδα και η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής κα Βάγια Ούπα. Στο τέλος της συγκέντρωσης εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Της συγκέντρωσης πολιτών την 1η Ιουνίου 2009 στο Δημαρχείο Βόλου για την σωτηρία του πάρκου Αναύρου.
Εμείς οι πολίτες του Βόλου, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 1η Ιουνίου 2009 στο Δημαρχείο του Βόλου, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Διατήρησης του Πάρκου Αναύρου, εκφράζουμε την πιο έντονη αντίθεσή μας στην μεθοδευθείσα από την προηγούμενη και προωθούμενη και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλαγή του κοινόχρηστου χαρακτήρα του ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΥΡΟΥ και την μετατροπή του σε ιδιωτικής χρήσης οικόπεδο!
Σε συνθήκες εντεινόμενης αστικοποίησης και τσιμεντοποίησης, σε συνθήκες όξυνσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στην πόλη μας, όπου αυξάνονται οι ανάγκες για ελεύθερους χώρους, αντί να προωθείται η παραπέρα βελτίωση του Πάρκου και η διαμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο άλσος περιπάτου και αναψυχής των πολιτών, σε χώρο παιχνιδιού των παιδιών, προωθείται, από τον ίδιο τον Δήμο Βόλου, η κατάργηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του, και η «οικοπεδική αξιοποίησή τους».
Εκφράζοντας, είμαστε βέβαιοι, τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, που θέλουν μια ανθρώπινη πόλη γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με τη συμμετοχή τους, τον αγώνα για την ακύρωση της απόφασης ιδιωτικοποίησης του Πάρκου Αναύρου.

Υ.Γ. στη φωτογραφία μέρος από το πάρκο του Αναύρου (όχι φυσικά τη μέρα της συγκέντρωσης)

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template