Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Οι περιπέτειες του Αλατά.

Γνωρίζετε τον Αλατά?
Είναι ένα μικρό νησάκι, στον όρμο της Μηλίνας , στον Παγασητικό κόλπο.
Αυτό το νησάκι είναι καταπράσινο, φιλοξενεί πάνω του την εκκλησία των Αγίων Σαράντα, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος της περιοχής.
Αυτό το μικρό νησάκι, έβαλαν στο μάτι Κύπριοι επενδυτές, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, προκειμένου να σηκώσουν πάνω του σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα!
Τα ονόματα των επενδυτών, αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για την κοινή γνώμη της Μαγνησίας, αλλά το είδος της επένδυσης και η καταγωγή των επενδυτών μήπως σας θυμίζουν τίποτα?
Οι επενδυτές λοιπόν, εμφανίζονται σήμερα να έχουν πάρει όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις για την έναρξη των εργασιών, αλλά σκόνταψαν πάνω "σε απλούς… τουρίστες από το Νότιο Πήλιο", σύμφωνα με το χαρακτηρισμό που τους έδωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τρικερίου, στην οποία υπάγεται ο Αλατάς.
Οι "τουρίστες" αυτοί, δεν είναι άλλοι απ' τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να σταματήσουν την επερχόμενη "επενδυτική" καταστροφή της περιοχής και του νησιού!
Όπως μαθαίνω απ' την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, η συζήτηση στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς η εισηγήτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση επικαλείται ότι δεν είναι έτοιμη για την πρότασή της!
Ο δε κ. Φουρτούνας (ο Πρόεδρος της κοινότητας Τρικερίου), πνέει μένεα ενάντια στους προσφεύγοντες και υπερασπίζεται την επένδυση, περισσότερο κι απ' τους ίδιους τους επενδυτές!
Τι για τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό φωνάζει, που θα φτιάξουν οι επενδυτές, τι για 300 νέες θέσεις εργασίας, τι για πολλαπλασιαστικά ωφέλη για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, τι ότι θα κρατηθούν οι νέοι στον τόπο τους... ακόμα ακόμα λέει ότι οι επενδυτές θα αποκαταστήσουν και την εκκλησία!
Κατηγορεί τους προσφεύγοντες ότι ψεύδονται (!), αφού κατ' αυτόν κανένας βιότοπος δεν υφίσταται στην περιοχή!!!
Στην πρεμούρα του επάνω, εκθέτει και τα συναρμόδια Υπουργεία, τα οποία όπως λέει έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για την επένδυση κι έχει εγκριθεί κι η περιβαλλοντική της μελέτη!

Η φωτογραφία του Αλατά, μιλά μόνη της!
Τα συμπεράσματα δικά σας!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template