Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Οι περιπέτειες του Αλατά.

Γνωρίζετε τον Αλατά?
Είναι ένα μικρό νησάκι, στον όρμο της Μηλίνας , στον Παγασητικό κόλπο.
Αυτό το νησάκι είναι καταπράσινο, φιλοξενεί πάνω του την εκκλησία των Αγίων Σαράντα, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος της περιοχής.
Αυτό το μικρό νησάκι, έβαλαν στο μάτι Κύπριοι επενδυτές, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, προκειμένου να σηκώσουν πάνω του σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα!
Τα ονόματα των επενδυτών, αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για την κοινή γνώμη της Μαγνησίας, αλλά το είδος της επένδυσης και η καταγωγή των επενδυτών μήπως σας θυμίζουν τίποτα?
Οι επενδυτές λοιπόν, εμφανίζονται σήμερα να έχουν πάρει όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις για την έναρξη των εργασιών, αλλά σκόνταψαν πάνω "σε απλούς… τουρίστες από το Νότιο Πήλιο", σύμφωνα με το χαρακτηρισμό που τους έδωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τρικερίου, στην οποία υπάγεται ο Αλατάς.
Οι "τουρίστες" αυτοί, δεν είναι άλλοι απ' τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να σταματήσουν την επερχόμενη "επενδυτική" καταστροφή της περιοχής και του νησιού!
Όπως μαθαίνω απ' την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, η συζήτηση στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς η εισηγήτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση επικαλείται ότι δεν είναι έτοιμη για την πρότασή της!
Ο δε κ. Φουρτούνας (ο Πρόεδρος της κοινότητας Τρικερίου), πνέει μένεα ενάντια στους προσφεύγοντες και υπερασπίζεται την επένδυση, περισσότερο κι απ' τους ίδιους τους επενδυτές!
Τι για τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό φωνάζει, που θα φτιάξουν οι επενδυτές, τι για 300 νέες θέσεις εργασίας, τι για πολλαπλασιαστικά ωφέλη για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, τι ότι θα κρατηθούν οι νέοι στον τόπο τους... ακόμα ακόμα λέει ότι οι επενδυτές θα αποκαταστήσουν και την εκκλησία!
Κατηγορεί τους προσφεύγοντες ότι ψεύδονται (!), αφού κατ' αυτόν κανένας βιότοπος δεν υφίσταται στην περιοχή!!!
Στην πρεμούρα του επάνω, εκθέτει και τα συναρμόδια Υπουργεία, τα οποία όπως λέει έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για την επένδυση κι έχει εγκριθεί κι η περιβαλλοντική της μελέτη!

Η φωτογραφία του Αλατά, μιλά μόνη της!
Τα συμπεράσματα δικά σας!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template