Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

Νέα σύλληψη για αποπλάνηση ανηλίκων στο διαδίκτυο

Ενας 40χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διότι επικοινωνούσε με 11χρονα κορίτσια μέσω Ιντερνετ, ισχυριζόμενος ότι ήταν 17χρονη μαθήτρια Λυκείου και τα προέτρεπε να προβούν σε πράξεις που ικανοποιούσαν το αρρωστημένο πάθος του.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του έγινε ύστερα από καταγγελία δύο μανάδων, που ανέφεραν ότι ο άγνωστος που συστήθηκε στα παιδιά τους ως 17χρονη μαθήτρια, επικοινωνούσε μαζί τους μέσω ίντερνετ (msn -messenger) και τα παρότρυνε να προβούν μαζί του σε διαδικτυακό σεξ (cyber sex) και να επιδείξουν μέρος του σώματός τους σε ειδική κάμερα, που μεταδίδει άμεσα την εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τους είχε προβάλει μάλιστα βίντεο με πορνογραφικό υλικό μέσω Web camera, ισχυριζόμενος ότι ήταν η κοπέλα που εμφανιζόταν στις σκηνές.

Κατόπιν αυτού, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε με την εταιρεία Microsoft που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία έδωσε άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη του κατηγορούμενου.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του ίδιου ατόμου είχε σχηματιστεί στο παρελθόν δικογραφία για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνετ.

Προχθές, κλιμάκιο αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας έκανε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε αποδεικτικό υλικό.

Κατασχέθηκαν επίσης έξι σκληροί δίσκοι και δύο φορητοί εξωτερικοί δίσκοι.

Από http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/03/1672422.htm

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template