Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Απόβαση Αμερικανών στο Βόλο

Το λόφο των Γλαφυρών «κατέλαβαν» χθες το πρωί οι Αμερικανοί κομάντο του ΝΑΤΟ, που αποτελούν επίλεκτο στρατιωτικό σώμα, προκειμένου σε συνεργασία με τους πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας να εκπαιδευτούν και να μάθουν νέες μεθόδους και τρόπους αντιμετώπισης του εχθρού.
Οι πεζοναύτες αποβιβάστηκαν χθες το πρωί στο λιμάνι της Ν. Αγχιάλου, ενώ η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου.
«Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση» επίλεκτων τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων της 22nd Marines Expeditionary Unit – MEU και των Ελλήνων πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο Βόλο πραγματοποιείται στο πεδίο βολής των Γλαφυρών από χθες το πρωί.
Οι κομάντος έφτασαν χθες νωρίς το πρωί στη Ν. Αγχιάλο, όπου και αποβιβάστηκαν με κατεύθυνση τις Γλαφυρές.
Εκεί οι πεζοναύτες του 521 Τάγματος Πεζοναυτών ήταν έτοιμοι και καθοδήγησαν τους συναδέλφους τους, προκειμένου να στήσουν το καταυλισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ακόμη μια ομάδα Αμερικανών στα μέσα της εβδομάδας, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους.
Υπολογίζεται ότι η αμερικανική δύναμη θα αγγίξει τους 600 στρατιωτικούς, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν μαζί με τους Έλληνες.
Στις δράσεις που περιλαμβάνονται και βολές με αληθινά πυρά θα συμμετέχουν και στρατιωτικοί της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ασκήσεις και εκπαιδεύσεις θα διεξαχθούν και στο Στεφανοβίκειο, στη Ν. Αγχίαλο αλλά και στη Λάρισα. Σε ό,τι αφορά τα αληθινά πυρά, όπως ανέφεραν στρατιωτικές αρχές, δεν θα επηρεάσουν την περιοχή, ενώ τα πυρομαχικά έχει συμφωνηθεί να μην είναι τοξικά και να μην μολύνουν καθόλου το περιβάλλον.
Η εν λόγω επίλεκτη δύναμη έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα για εκπαίδευση το 2001, ενώ τώρα θα διαμείνει σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 14 Ιουνίου, ωστόσο οι πεζοναύτες θα πάρουν ρεπό την ημέρα των Ευρωεκλογών.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ημερήσιες και νυκτερινές πτήσεις, αεροκίνητες ενέργειες, εγγύς αεροπορική υποστήριξη, εκκένωση περιοχών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα, αμερικανικά αποβατικά πλοία και αεροσκάφη τύπου Hyers και καθέτου απογειώσεως.
Οι Έλληνες αξιωματικοί αναμένουν με ενδιαφέρον τις ασκήσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των φημισμένων Αμερικανών πεζοναυτών και να αντιστοιχήσουν το αξιόμαχο των ελληνικών ειδικών δυνάμεων με τα «κομάντος» της υπερδύναμης.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ο εχθρός που εκπαιδεύονται ν' αντιμετωπίσουν οι πεζοναύτες μας μαζί με τη Νατοϊκή στρατιωτική μηχανή, ποιός είναι?
Εμείς επιμένουμε να φωνάζουμε YANKEES GO HOME!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template