Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Με λύπη και αγωνία πληροφορηθήκαμε την πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής για τη συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων και εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δημοσίου, απόφαση που, αποτελεί εξοργιστική απόδειξη της πάγιας αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Το ιστορικό της απόφασης έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας για «εξοικονόμηση δαπανών αλλά και εξορθολογισμό και απλοποίηση της λειτουργίας του Δημοσίου» η Διϋπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή στις 26 Μαΐου αποφάσισε «καταργήσεις και συγχωνεύσεις 255 επιχειρήσεων και υπηρεσιών του Δημοσίου».»Στους φορείς αυτούς εντάσσονται και οι 29 Φορείς Διαχείρισης (Φ.Δ) Προστατευόμενων Περιοχών που συγχωνεύονται σε 13 ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας.
Φυσικά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την έδρα των φορέων, το προσωπικό (οι συμβάσεις όλων λήγουν στο τέλος του έτους) και άλλες ...λεπτομέρειες που θα ξεκαθαριστούν μέσα στο καλοκαίρι καθώς οι συγχωνεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς τετραμήνου, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Επίσης, για την ιστορία να σας κάνουμε γνωστό, ότι τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων δεν αμείβονται, ενώ επίσης, οι Φ.Δ δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με 1 ευρώ, καθώς χρηματοδοτούνται αποκλειστικά μέχρι τώρα από τους πόρους του Δ' ΚΠΣ (ΕΠΠΕΡ) και η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί μέχρι τουλάχιστον το 2013 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη «Οργάνωση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και Σχεδιασμός της πρώτης φάσης λειτουργίας τους» που ανατέθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε κοινοπραξία 4 μελετητικών γραφείων.
Μόλις στις 18 Μαΐου, οργανώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ συνάντηση διαβούλευσης πάνω στο πρώτο σχέδιο των μελετητών που φυσικά δεν προβλέπει τις νέες εξελίξεις.
Κανένα πρόβλημα φυσικά, ...θα ανατεθεί νέα μελέτη και θα ξαναξοδευτούν μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ένα νέο περιβαλλοντικό ... πάρτυ!!!!
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) επισημαίνει ότι η λεγόμενη «περικοπή εξόδων» δεν θα βοηθήσει καθόλου στην κάλυψη του δημοσιονομικού χρέους της χώρας, παράλληλα δε, θα αυξήσει επικίνδυνα το ήδη, τεράστιο οικολογικό έλλειμμα της χώρας μας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο περιβαλλοντικό μας μέλλον.
Στη ζωή που οφείλουμε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας δεν χωράνε «περικοπές».

ΠΑΝΔΟΙΚΟ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2-6-09


Από www.oikoen.gr

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template