Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Σκάνδαλο και στο Δήμο Αλοννήσου?

«Εν κρυπτώ διαδικασία» στη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου, καταλογίζει στο Δήμο Αλοννήσου, το περιφερειακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) Μαγνησίας.
Το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ περίπου, δημοπρατήθηκε στις 19 Μαΐου, μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτών. Για την ακρίβεια, μετά από πρόσκληση του δήμου Αλοννήσου, έλαβαν μέρος πέντε εργολήπτες, κανένας εκ των οποίων από τη Μαγνησία.
Το ΠΕΔΜΕΔΕ υποστηρίζει ότι «έγινε «Δημοπρασία» για έργο 2.500.000, με ένα σύστημα δημοπράτησης που εξασφαλίζει την εν κρύπτω διαδικασία, με αποκλεισμό όλων των εργοληπτών του Νομού και όχι μόνον και μόνους προσκεκλημένους τους εκλεκτούς του κ. Δημάρχου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΕΔΜΕΔΕ, κ. Γιάννης Τσιρνόβας, ο οποίος υπογράφει και την ανακοίνωση, επικαλείται το νόμο 3669/08 περί «Κύρωσης της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημόσιων έργων», όπου στο άρθρο 28 αναφέρει: «Η απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων, ως τρόπος επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή δημοσίου έργου, αποτελεί εξαιρετική διαδικασία.», αναφέροντας λόγους όπως τα απόρρητα του Κράτους, που όμως τότε απαιτείται απόφαση του Πρωθυπουργού ή θεομηνίες, σοβαρούς επικείμενους κινδύνους, μοναδικότητα του κατασκευαστή κλπ. που και σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται τουλάχιστον η γνώμη του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων.
Το ΠΕΔΜΕΔΕ ζητεί από τη από το Δήμο Αλοννήσου, να γνωστοποιήσει ποιοι εξαιρετικοί λόγοι υπάρχουν ώστε να γίνει με αυτό το σύστημα η δημοπράτηση του έργου και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν και εάν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου και με ποιες διαδικασίες.
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Τι παραπάνω έχει το κλειστό Γυμναστήριο Αλοννήσου από τα αντίστοιχα της Ζαγοράς και της Αγριάς που δημοπρατήθηκαν πρόσφατα με ανοικτές διαδικασίες. Ο αποκλεισμός εν τέλει εργοληπτών του Νομού σημαίνει ότι δεν υπάρχει το ανάλογο εργοληπτικό δυναμικό ή εξασφαλίζει την εν κρυπτώ διαδικασία».
Από www.neostypos.gr

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template