Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Βόλος-Έκαψαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου!

Στόχος εμπρηστών τα ξημερώματα χθες το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη.
Δύο εκρήξεις συντάραξαν γύρω στις 4 το πρωί την περιοχή γύρω από την Παλαιά Ηλεκτρική. Στο υπαίθριο πάρκινγκ του κτιρίου βρίσκονταν σταθμευμένο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου μάρκας Mercedes. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο χώρο από την ανασφάλιστη πόρτα του χώρου στάθμευσης πίσω από την Παλαιά Ηλεκτρική.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό το αυτοκίνητο και δεν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με γκαζάκια.
Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου ήταν σταθμευμένο στο σημείο τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Οι δύο διαδοχικές εκρήξεις, πιθανότατα από την υπεθέρμανση του ντεπόζιτου, τρόμαξε τους περιοίκους.
Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσε άμεσα, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας, μόλις ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς και την έθεσε υπό έλεγχο λίγα λεπτά αργότερα. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου καταστράφηκε ολοσχερώς.
Για τον εντοπισμό των δραστών οι έρευνες συνεχίζονται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Το απόγευμα την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης ανέλαβαν από το χώρο των αντιεξουσιαστών, με ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα “indymedia”, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά τους ως «εμπρηστική ψήφο».
Το κείμενο αναφέρει:
"Τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου ρίξαμε την εμπρηστική ψήφο μας στην Υπηρεσιακή Μercedes του Δημάρχου Βόλου. Στην ψευδαίσθηση της αντιπροσώπευσης προτάσσουμε την άμεση δράση. Μην αυταπατάσθε, τα θεμέλια της Δημοκρατίας σας είναι σάπια και εμείς φροντίζουμε για την κατάρρευσή τους.
Στο δρόμο για την ελευθερία οι αιχμάλωτοι θα είναι πολλοί αλλά ποτέ μόνοι....
Είμαστε οργισμένοι με την ομηρία του απεργού πείνας-δίψας Νίκου Κουνταρδά και την παράταση προφυλάκισης του αναρχικού Ηλία Νικολάου.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.
Ιδεολόγοι της κοινωνικής ειρήνης, Υπερασπιστές της ασφάλειας, Σκυλιά της Δημοκρατίας, μην μας ψάχνετε, θα σας βρούμε εμείς.."
Για καταδικαστέες ενέργειες που δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τη δημοτική αρχή από το πρόγραμμά της μίλησε ο δήμαρχος Βόλου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια στρέφεται κατά της δημοτικής περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος, γι’ αυτό και είναι καταδικαστέα από όλους τους Βολιώτες», δήλωσε ο Αλ. Βούλγαρης και πρόσθεσε:
"Ο Βόλος είναι μία πόλη με μεγάλη παράδοση πολιτισμού, όπου δεν χωρούν τέτοια φαινόμενα.
Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι η συντεταγμένη Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, θα προασπίσει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση ενέργειες σαν και αυτή δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τη δημοτική αρχή από την υλοποίηση του προγράμματός της."
Στο μεταξύ σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Κ. Καρτάλης τονίζει ότι ο εμπρησμός του υπηρεσιακού οχήματος του Δημάρχου Βόλου είναι μία πράξη
κοινωνικά και πολιτικά καταδικαστέα. «Στη δημοκρατία δεν χωρούν έκνομες
πράξεις και απειλές. Αντίθετα στη δημοκρατία διασφαλίζονται οι θεσμοί όπως
διασφαλίζεται και χώρος για δημοκρατικό διάλογο και για σύνθεση απόψεων.
Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη του με τη βία».
Από www.taxydromos.gr

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template