Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Μηνύσεις και άγριες κόντρες στο Δήμο Μηλεών

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου κατέθεσε χθες Παρασκευή ο Δήμαρχος Μηλεών και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας Απόστολος Αρέθας κατά του επικεφαλής και των συμβούλων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μηλεών.
Αιτία της μήνυσης αποτελεί επιστολή των προαναφερομένων για το σχέδιο Καλλικράτης, η οποία και δημοσιεύθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μηλεών, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας «χρησιμοποίησαν προσωπικούς και άκρως βαρείς και δυσμενείς χαρακτηρισμούς εναντίον μου». Ο κ. Αρέθας στη μήνυσή του χαρακτηρίζει την επιστολή «μνημείο συκοφαντικού κειμένου» και συνδέει μεταξύ άλλων την κίνηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Δεν είναι βεβαίως τυχαίο, λένε συνεργάτες του, ότι το κείμενο εναντίον του Δημάρχου Μηλεών δόθηκε στη δημοσιότητα ύστερα από δηλώσεις του ιδίου για βασικά ζητήματα που αφορούν στο νέο Σχέδιο Καλλικράτης, αλλά και ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, το οποίο διεξήχθη εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχε με την ιδιότητα του Προέδρου της ΤΕΔΚ Μαγνησίας.
«Η δημοσιοποιημένη ωστόσο θετική στάση του κ. Αρέθα απέναντι στο σχεδιασμό του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας, οδήγησε τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου να κινηθούν εναντίον του με μη πολιτικούς όρους και να καταφύγουν σε προσωπικές ύβρεις και συκοφαντίες», σημειώνουν οι συνεργάτες του Δημάρχου.
Ο κ. Αρέθας στη μήνυσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ανήκουστο υβρεολόγιο είχε σαν στόχο την πλήρη απαξίωσή μου στα μάτια του αναγνωστικού κοινού και των κατοίκων του Πηλίου. Οι εγκαλούμενοι, Δ. Αναγνώστου, Ευαγ. Νασιόπουλος, Κ. Βαρδάκης, Ν. Κονδράκης, Ιωαν. Ευαγγελινός, στράφηκαν εναντίον μου απρόκλητα και με έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού
απέναντι σε έναν άνθρωπο που η πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Μηλεών τον τίμησε για τρεις συνεχόμενες 4ετίες με το αξίωμα του Δημάρχου, σκοπεύοντας στον πλήρη εξευτελισμό της αξιοπρέπειάς του και της προσωπικότητάς του και στον κλονισμό της εμπιστοσύνης των κατοίκων των Δήμων του Πηλίου ενόψει των επερχόμενων, κατά το 2010, δημοτικών εκλογών».
Αξίζει να αναφερθεί πως ο δήμαρχος Μηλεών στη μήνυσή του αναφέρει όλα τα σημεία της που θεωρούνται συκοφαντικά στην επιστολή της μειοψηφίας που έχει δημοσιευθεί, ζητώντας από το δικαστήριο την ποινική δίωξη και αυστηρή τιμωρία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.
«Ο κόσμος γνωρίζει πως δεν αρέσκομαι σε υποβολή μηνύσεων, όμως το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής της ομάδας μειοψηφίας υπερέβη αντικειμενικά κάθε ανεκτό όριο κριτικής, ελέγχου και ευπρέπειας», σημείωνει χθες ο δήμαρχος Μηλεών.
Ερωτηθείς ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Αναγνώστου για τη μήνυση που κατατέθηκε, παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν γνώριζε τίποτα και δεσμεύτηκε να δώσει απαντήσεις άμεσα, ενώ ως ένα πρώτο σχόλιο περιορίστηκε απλά σε ένα «καλώς όρισε»!
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template