Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Δάσκαλος γρονθοκόπησε δάσκαλο!

Επίθεση δέχθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο εκπαιδευτικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών «Κωνσταντίνος Κούμας» κ. Βασίλης Μπούσιος στη Κεντρική Πλατεία Λάρισας από συνταξιούχο συνάδελφό του.
Ο εκπαιδευτικός, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από συνταξιούχο εκπαιδευτικό μπροστά από την Εμπορική Τράπεζα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.
«Η επίθεση ήταν βίαια και ορμητική από πίσω και ενώ εγώ γύρισα ξαφνιασμένος προς το μέρος του, αυτός σήκωσε το γόνατό του και με χτύπησε, εκτινάζοντάς με ανάσκελα στο δάπεδο της πλατείας. 
Ο επιτεθείς τράπηκε σε φυγή. Απώλεσα τις αισθήσεις μου και αρκετή ώρα τη μνήμη μου. Άλλος συνάδελφός μου που ήταν εκεί με συνέφερε και κάλεσε το 166, ασθενοφόρο του οποίου με οδήγησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε κρανιακή βλάβη. Προς το παρόν βρίσκομαι σε άδεια 10 ημερών, γιατί υποφέρω από μετατραυματικές κεφαλαλγίες και ζάλες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούσιος στην ανακοίνωσή του.
Αιτία της επίθεσης ήταν σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό η παύση των καθηκόντων της συζύγου του θύτη από τη θέση της διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου της Λάρισας, η οποία έγινε με απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας. Ωστόσο ο κ. Μπούσιος είναι συνδικαλιστής και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κωνσταντίνος Κούμας» Λάρισας και δάσκαλος στο εν λόγω σχολείο.
Να σημειωθεί πως ο δικηγόρος του κ. Μπούσιου έχει ήδη αναλάβει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δίωξη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού.
Από την πλευρά της η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ καταγγέλλει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μπούσιου, στελέχους της παράταξης και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών «Κωνσταντίνος Κούμας», και ζητά από το Δ.Σ. του συλλόγου να προστατεύσει με όλα τα μέσα -και ένδικα- την αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template