Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Άδικη η επίθεση που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, λέει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Το μπαράζ κατασυκοφάντησης που δέχονται από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας οι Δημόσιοι υπάλληλοι, κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ενώ «άδειασε» και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στο ζήτημα που έθεσε με ανακοίνωσή της, ότι το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ ξεκινά πολύ αργά τη δράση του για την προετοιμασία της απεργίας στις 10 Φεβρουαρίου.
«Δεν νομοθετούμε μόνοι μας ούτε εμείς καθορίζουμε το μισθολόγιο ούτε διατηρούμε δεύτερα βιβλία», τόνισε με φανερή αγανάκτηση ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Κουτσούκος, σημειώνοντας ότι στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων επικρατεί πικρία, καθώς δεν φταίνε σε τίποτα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε αυτή την άσχημη κατάσταση.
Ο κ. Κουτσούκος επανέλαβε τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ που είναι για ενιαίο μισθολόγιο και εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην προοπτική της περικοπής μισθών.
Είπε επίσης ότι για τους Δημοσίους υπαλλήλους είναι αδιαπραγμάτευτο το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας, συνέστησε ωστόσο στους συναδέλφους του να μην καταληφθούν από πανικό, καθώς θα υπάρξει μεταβατική περίοδος.
Ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα των Ταμείων του Δημοσίου, που όπως σημείωσε «έχουν περάσει στο κόκκινο» και υποστήριξε ότι λύσεις για την εξυγίανση και τη στήριξή τους υπάρχουν, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση.
Σημείωσε δε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις, ενιαίο μισθολόγιο και κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Για την ΕΛΜΕ Μαγνησίας
Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και στο γεγονός της πρωτοβουλίας της να συγκαλέσει σύσκεψη σωματείων τη Δευτέρα στο ΕΚΒ, ο κ. Κουτσούκος έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα στη Λάρισα τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ των Θεσσαλικών Νομών, θα μετάσχουν σε σύσκεψη στη Λάρισα υπό τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρο, στην οποία θα εξεταστεί το ζήτημα της προετοιμασίας της απεργίας.
Επίσης, είπε, μέχρι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει ενημέρωση των υπαλλήλων σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
Σημειώνοντας δε ότι η ΕΛΜΕ δεν είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ, κάλεσε τους επικεφαλής της να μετάσχουν στη σύσκεψη Σωματείων που θα γίνει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στο ΕΚΒ στην οποία θα παραβρεθεί ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος.
Κάλεσε τέλος τους Δημοσίους υπαλλήλους να απεργήσουν στις 10 Φεβρουαρίου και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο ΕΚΒ στις 9 το πρωί.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template