Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Σκληρά μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Πάγωμα μισθών για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και αύξηση του φόρου στα καύσιμα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με δηλώσεις του προς τον ελληνικό λαό. Προανήγγειλε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Ήρθε η ώρα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις και στην Ελλάδα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ζούμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης και οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Δεσμεύτηκε για ελαφρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, μέσω του νέου φορολογικού συστήματος.
Με τη φράση “είναι εθνικό μας χρέος να ακυρώσουμε τις πράξεις που θα σπρώξουν τη χώρα στον γκρεμό” ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος:
• Έκανε γνωστό ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί διάταξη για την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα προκειμένου να υπάρξει “άμεση απόδοση στο σκέλος των εσόδων από το 2010”
• Ζητώντας από τους δημοσίους υπαλλήλους “να συνεισφέρουν στη δύσκολη σημερινή συγκυρία” αποφάσισε το καθολικό πάγωμα των μισθών για το 2010 και υποστήριξε ότι “δεν θα δοθούν αυξήσεις πέραν της ωρίμανσης”. Επίσης, ανακοίνωσε την περικοπή των επιδομάτων κατά 10% “λαμβάνοντας μέριμνα προκειμένου να προστατευτούν τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων”. Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε άμεση έναρξη του διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο. Υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν γενναίες αποφάσεις ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και αύξηση των ορίων ηλικίας.
• Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι οι βασικές πτυχές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτό θα περιληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:
* *Αύξηση στη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών τα οποία δεν επανεπενδύονται. “Τα μερίσματα θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι αποδοχές των εργαζομένων” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
* *Αύξηση στη φορολόγηση των υπεράκτιων εταιρειών.
* *Διασταύρωση των εισοδημάτων με τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
“Οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλλουν περισσότερο στα φορολογικά έσοδα” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου “δείχνοντας” στη νέα κλίμακα που θα ενσωματωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για ελάφρυνση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ευρύτερου κερδοσκοπικού παιχνιδιού, με στόχο το ευρώ. Όπως είπε, λόγω των καταστροφικών επιλογών του παρελθόντος η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ο αδύναμος κρίκος, με αποτέλεσμα οι όροι του δανεισμού να γίνονται κάθε μέρα επαχθέστεροι, να απειλούν να πνίξουν κάθε προσπάθεια δίκαιων αλλαγών και να τινάξουν στον αέρα τις θυσίες των Ελλήνων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να αποφύγει αυτόν τον κίνδυνο, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι έχει δώσει ρητή εντολή για την επιτάχυνση των προσπαθειών.

buzz it!

1 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες on 3 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:26 μ.μ. είπε...

Οσο και αν κατανοούμε το πακέτο που έχει φάει και τη δύσκολη θέση να ξελασπώσει τον τόπο, δεν μπορούμε να χωνέψουμε πως θα δουλεύουμε ως τα 65 ενώ παράλληλα οι νέοι θα ψάχνουν δουλειά και ενώ οι συντάξεις θα είναι για κλάματα και ενώ κάποιοι θα παραμένουν ισοβίως ευνοημένοι!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template