Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Αμερικανοί κομάντος στο Βόλο!

«Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση» επίλεκτων τμημάτων των ελληνικών και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων χαρακτηρίζονται επισήμως τα κοινά γυμνάσια μεταξύ Αμερικανών «marines» της (22nd Marines Expeditionary Unit – MEU) και Ελλήνων πεζοναυτών της 32 ταξιαρχίας που εδρεύει στο Βόλο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στον Παγασητικό τρία αμερικανικά πλοία (δύο αποβατικά και ένα ελικοπτεροφόρο που θα παραμείνουν αρόδο κοντά στη βάση της Νέας Αγχιάλου) μεταφέροντας περίπου 1.000 Αμερικανούς πεζοναύτες.

Για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο (από 31 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου) -εκτός από το σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών που τα κομάντος θα έχουν ρεπό- τα γνωστά «marines» θα κάνουν κοινές ασκήσεις με τους Έλληνες πεζοναύτες.

Ημερήσιες και νυκτερινές πτήσεις, αεροκίνητες ενέργειες, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, εγγύς αεροπορική υποστήριξη, εκκένωση περιοχών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, θα είναι μερικά από τα κυριότερα αντικείμενα της συνεκπαίδευσης, στην οποία θα λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού (εδρεύει στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας), μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα) αμερικανικά αποβατικά πλοία και ελικόπτερα.

Έλληνες αξιωματικοί αναμένουν με ενδιαφέρον τις ασκήσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των φημισμένων Αμερικανών πεζοναυτών και να αντιστοιχήσουν το αξιόμαχο των ελληνικών ειδικών δυνάμεων με τα «κομάντος» της υπερδύναμης.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 28/5/2009


Μπορεί έλληνες αξιωματικοί να περιμένουν με ενδιαφέρον τις ασκήσεις "συνεκπαίδευσης" όπως λέει το άρθρο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι για 15 ημέρες, ολόκληρη η Μαγνησία θα γίνει θέρετρο πολεμικών ασκήσεων της Νατοϊκής στρατιωτικής μηχανής.

Οι επικυρίαρχοι πλανητάρχες, θα χρησιμοποιήσουν την περιοχή μας για να εκπαιδεύσουν τις επίλεκτες δυνάμεις τους μαζί με τους πεζοναύτες μας, σε ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια!

Όσο κι αν οι κυβερνήσεις μας, σκύβουν υποτελώς τη μέση στους αμερικάνους, ο λαός της πατρίδας μας γενικότερα αλλά και της Μαγνησίας ειδικότερα, έχει δείξει τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα!

Το ίδιο θα κάνει και τώρα!

YANKEES GO HOME!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template