Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Εξελίξεις στο σωματείο των Ο.Τ.Α.

Σκληρή ανακοίνωση για όλα όσα έχουν τον τελευταίο καιρό δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις υπερωρίες και τις αμοιβές, χωρίς διαφανείς διαδικασίες, που χορηγούνται σε υπαλλήλους και διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, εξέδωσε η παράταξη της Δ.Α.Σ. στον Σύλλογο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.
Η Δ.Α.Σ. στην ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική τόσο στη Δημοτική Αρχή, όσο και στους παραιτηθέντες, ενώ αναφέρεται στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ειδικότερα, επισημαίνει τα εξής:
Για τη δημοτική Αρχή: «Μοιραία και άβουλη η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει μονότονα τον εαυτό της, αποδεικνύοντας το έλλειμμα διοίκησης που την διακρίνει. Προσπαθώντας να καλύψει την σοβαρή ανεπάρκεια της, μεταφέρει το βάρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα στους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας τους, συλλήβδην, ως τεμπέληδες, αρνούμενη να ακούσει αυτό που μαζί με τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου, η πόλη φωνάζει ότι «ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Απόδειξη οι αντιφατικές δηλώσεις των αντιδημάρχων Πρασίνου και Καθαριότητας, μέσα σε ένα 24ωρο».
Για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων: «Πάγια θέση της Δ.Α.Σ-ΟΤΑ είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντα που απορρέουν για τον καθένα, από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, με βάση τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και τις εντολές της Διοίκησης, όπως αυτές εκφράζονται από την διοικητική ιεραρχία. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε εντολές μέσω Τεχνικών Συμβούλων, δηλαδή εξωθεσμικών παραγόντων. Και αυτό, γιατί καθημερινά αμφισβητούνται κεκτημένα δικαιώματά μας και κυρίως το δικαίωμα των μόνιμων εργασιακών σχέσεων, το οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο, απαξιώνοντάς το, να το υφαρπάξουν (βλέπε προγράμματα μερικής απασχόλησης, stage, δίμηνα, οκτάμηνα, δελτία παροχής υπηρεσιών, τρίχρονες συμβάσεις εργασίας κ.λ.π.). Συνεπώς υπερασπιζόμαστε την δουλειά μας, και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».
Για τις παραιτήσεις: «Είναι προφανές ότι πρόκειται περί φυγομαχίας υπό το βάρος των πρόσφατων εξελίξεων και πιέσεων που δέχτηκαν, και όχι ηρωικής εξόδου. Πρόκειται για δύο έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη (εκπρόσωποι των πλειοψηφικών παρατάξεων Συσπείρωση και ΠΑΣΚΕ), που γνώριζαν πολύ καλά τι επρόκειτο να αντιμετωπίσουν, όταν, πριν έξι μήνες, ζητούσαν την ψήφο των εργαζομένων. Γνωστό, επίσης, σε όλους μας, πως οι ίδιοι δεν προέκυψαν από παρθενογένεση στο Σύλλογο, αλλά και στους Δήμους όπου εργάζονται. Ο Συνδικαλισμός, όμως, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να κάνουμε πίσω στα δύσκολα. Ο αγώνας, για μας, συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ας συνταχθούν με τις δυνάμεις εκείνες που δεν υποστέλλουν την σημαία του αγώνα τη στιγμή της σύγκρουσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Άλλωστε, ως παράταξη, ουδέποτε φτιάχνουμε αγάλματα πριν ολοκληρώσει κάποιος τη θητεία του, στη θέση την οποία, οι εργαζόμενοι, τον εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει».

Χθες, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, για την αναπλήρωση των μελών που παραιτήθηκαν. Ομόφωνα πρόεδρος εξελέγη η κ. Θάλεια Στάχτου, κενή, όμως παραμένει η θέση του γραμματέα, αν και στη θέση του κ. Παναγόπουλου ως μέλος του ΔΣ τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Μπαντής. Αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο κ. Διονύσης Μπάλλας.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αναλάβει ο κ. Μπαντής τη θέση του γενικού γραμματέα που μέχρι πρότινος κατείχε ο κ. Παναγόπουλος, ωστόσο, οριστική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Χθες, τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ να διευκρινίσουν εάν υποστηρίζουν τη θέση για διεξαγωγή εκλογών, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, οι απόψεις εμφανίζονται διχασμένες. Ο κ. Παναγόπουλος, πάντως, κάλεσε χθες, σε έντονο ύφος, τους συνδικαλιστές της παράταξης, να διαφυλάξουν το κύρος του Συλλόγου με κάθε τρόπο.
Πηγή: www.neostypos.gr
Υ.Γ. στη φωτογραφία το Δημαρχείο του Βόλου

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template