Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Εξελίξεις στο σωματείο των Ο.Τ.Α.

Σκληρή ανακοίνωση για όλα όσα έχουν τον τελευταίο καιρό δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις υπερωρίες και τις αμοιβές, χωρίς διαφανείς διαδικασίες, που χορηγούνται σε υπαλλήλους και διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, εξέδωσε η παράταξη της Δ.Α.Σ. στον Σύλλογο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.
Η Δ.Α.Σ. στην ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική τόσο στη Δημοτική Αρχή, όσο και στους παραιτηθέντες, ενώ αναφέρεται στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ειδικότερα, επισημαίνει τα εξής:
Για τη δημοτική Αρχή: «Μοιραία και άβουλη η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει μονότονα τον εαυτό της, αποδεικνύοντας το έλλειμμα διοίκησης που την διακρίνει. Προσπαθώντας να καλύψει την σοβαρή ανεπάρκεια της, μεταφέρει το βάρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα στους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας τους, συλλήβδην, ως τεμπέληδες, αρνούμενη να ακούσει αυτό που μαζί με τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου, η πόλη φωνάζει ότι «ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Απόδειξη οι αντιφατικές δηλώσεις των αντιδημάρχων Πρασίνου και Καθαριότητας, μέσα σε ένα 24ωρο».
Για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων: «Πάγια θέση της Δ.Α.Σ-ΟΤΑ είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντα που απορρέουν για τον καθένα, από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, με βάση τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και τις εντολές της Διοίκησης, όπως αυτές εκφράζονται από την διοικητική ιεραρχία. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε εντολές μέσω Τεχνικών Συμβούλων, δηλαδή εξωθεσμικών παραγόντων. Και αυτό, γιατί καθημερινά αμφισβητούνται κεκτημένα δικαιώματά μας και κυρίως το δικαίωμα των μόνιμων εργασιακών σχέσεων, το οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο, απαξιώνοντάς το, να το υφαρπάξουν (βλέπε προγράμματα μερικής απασχόλησης, stage, δίμηνα, οκτάμηνα, δελτία παροχής υπηρεσιών, τρίχρονες συμβάσεις εργασίας κ.λ.π.). Συνεπώς υπερασπιζόμαστε την δουλειά μας, και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».
Για τις παραιτήσεις: «Είναι προφανές ότι πρόκειται περί φυγομαχίας υπό το βάρος των πρόσφατων εξελίξεων και πιέσεων που δέχτηκαν, και όχι ηρωικής εξόδου. Πρόκειται για δύο έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη (εκπρόσωποι των πλειοψηφικών παρατάξεων Συσπείρωση και ΠΑΣΚΕ), που γνώριζαν πολύ καλά τι επρόκειτο να αντιμετωπίσουν, όταν, πριν έξι μήνες, ζητούσαν την ψήφο των εργαζομένων. Γνωστό, επίσης, σε όλους μας, πως οι ίδιοι δεν προέκυψαν από παρθενογένεση στο Σύλλογο, αλλά και στους Δήμους όπου εργάζονται. Ο Συνδικαλισμός, όμως, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να κάνουμε πίσω στα δύσκολα. Ο αγώνας, για μας, συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ας συνταχθούν με τις δυνάμεις εκείνες που δεν υποστέλλουν την σημαία του αγώνα τη στιγμή της σύγκρουσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Άλλωστε, ως παράταξη, ουδέποτε φτιάχνουμε αγάλματα πριν ολοκληρώσει κάποιος τη θητεία του, στη θέση την οποία, οι εργαζόμενοι, τον εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει».

Χθες, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, για την αναπλήρωση των μελών που παραιτήθηκαν. Ομόφωνα πρόεδρος εξελέγη η κ. Θάλεια Στάχτου, κενή, όμως παραμένει η θέση του γραμματέα, αν και στη θέση του κ. Παναγόπουλου ως μέλος του ΔΣ τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Μπαντής. Αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο κ. Διονύσης Μπάλλας.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αναλάβει ο κ. Μπαντής τη θέση του γενικού γραμματέα που μέχρι πρότινος κατείχε ο κ. Παναγόπουλος, ωστόσο, οριστική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Χθες, τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ να διευκρινίσουν εάν υποστηρίζουν τη θέση για διεξαγωγή εκλογών, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, οι απόψεις εμφανίζονται διχασμένες. Ο κ. Παναγόπουλος, πάντως, κάλεσε χθες, σε έντονο ύφος, τους συνδικαλιστές της παράταξης, να διαφυλάξουν το κύρος του Συλλόγου με κάθε τρόπο.
Πηγή: www.neostypos.gr
Υ.Γ. στη φωτογραφία το Δημαρχείο του Βόλου

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template