Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Δήμος Ν. Ιωνίας-ομόφωνο ναι στο Μεσογειακό χωριό

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, ενέκρινε και αποδέχτηκε ομόφωνα την δημιουργία του Μεσογειακού χωριού στην πόλη.
Στη συζήτηση του θέματος το ενδιαφέρον των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στο συντελεστή δόμησης, τις θέσεις στάθμευσης και την κατασκευή του κτιρίου με τη μέθοδο της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, το ρυμοτομικό προβλέπει συντελεστή δόμηση 1,7, μέγιστο ύψος κατοικιών τα 17 μέτρα, ποσοστό κοινοχρήστων 40,28% και μεταξύ άλλων ποσοστό κοινωφελών χώρων 9,55%.

Σοβαρές ενστάσεις υπήρξαν για το ύψος του συντελεστή δόμησης και κοινή ήταν η απαίτηση για τη διασφάλιση της κατασκευής με βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης τόνισε ότι «πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση για την υλοποίηση της οποίας υπάρχει χρόνος να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε τις περισσότερες παρεμβάσεις που θέλουμε».


Ευτυχώς που θα γίνουν οι Μεσογειακοί αγώνες στην περιοχή και θα γίνει υποχρεωτικά και κανένα έργο!

Παρά τις πιέσεις και τα πολλά οικόπεδα που έχουν δεσμευτεί απ' τον Ο.Ε.Κ., εργατικές κατοικίες στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου-Ν. Ιωνίας, έχουν να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Το συγκεκριμένο έργο θα αποδοθεί μετά τους αγώνες σε δικαιούχους του Ο.Ε.Κ., που θα το κατασκευάσει.
Η μακέτα στη φωτογραφία σκίζει ε? Το αποτέλεσμα να δούμε.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template