Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Παραιτήσεις στο σωματείο των Ο.Τ.Α.

Παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας κ.κ. Στ. Νικηφόρος και Γ. Παναγόπουλος αντίστοιχα.
Όλο το κείμενο της παραίτησης του κ. Νικηφόρου:
«Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συναδέλφους που επί 22 χρόνια με στηρίζουν με την ψήφο τους και ανανεώνουν για τον συνδυασμό , του οποίου έχω την τιμή να εκπροσωπώ, ενισχύοντάς μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ενώ ταυτόχρονα θα ήθελα να τους ζητήσω συγνώμη επειδή δεν μπορώ κάτω από αυτές τις συνθήκες να τιμήσω την εντολή που μου έδωσαν.
Αυτούς όλους θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να τιμήσω την ψήφο τους, χωρίς ποτέ να κάνω χρήση των συνδικαλιστικών πλεονεκτημάτων που απορρέουν από τον νόμο.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του παρόντος διοικητικού συμβουλίου γιατί επί επτά περίπου μήνες από τότε που αναλάβαμε δουλέψαμε όλοι μαζί για να προωθήσουμε και να λύσουμε θέματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους αλλά και να ανοίξουμε μεγάλα θέματα που αφορούσαν την πόλη και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Το αν τα καταφέραμε αυτό είναι κάτι που οι άλλοι θα το κρίνουν.
Η απόφασή μου να παραιτηθώ από την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας και από μέλος του συμβουλίου έγκειται στο γεγονός ότι έχουν ανοίξει πολλά θέματα τα οποία απαιτούν συνεχή παρουσία του συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου, σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα πράγμα που σημαίνει ότι με το μόνο που πρέπει να ασχοληθεί κάποιος ο οποίος θέλει να είναι πρόεδρος και όχι απλά να προεδρεύει, είναι ο σύλλογος.
Φυσικά μία τέτοια επιλογή το να γίνω επαγγελματίας συνδικαλιστής ούτε ήταν ούτε είναι στα σχέδιά μου, ενώ ταυτόχρονα θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο έργο μου σαν υπηρεσιακός παράγοντας, πράγμα που δεν επιθυμώ.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι αν κάποιος λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να ερευνήσει σε βάθος τα δύσκολα θέματα που ανοίγονται μπροστά μας, όπως αυτό που απασχόλησε την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, είναι πολύ πιθανό να πάρει λάθος θέσεις και αποφάσεις, οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό αίσθημα.
Η άποψή μου ότι ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει σύμμαχο την κοινή γνώμη στις διεκδικήσεις του, παραμένει σταθερή και προκειμένου να δώσω την δυνατότητα εκπροσώπησης του συλλόγου σε άλλους που μπορούν ενδεχομένως καλύτερα, λόγω θέσεων και χρόνου να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους παραιτούμαι από την θέση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και εύχομαι στους συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου δύναμη και κουράγιο για την συνέχεια».

Απλές ερωτήσεις προς τους παραιτηθέντες

Όταν βάζατε υποψηφιότητα δεν γνωρίζατε τις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις?

Ανάμεσα στις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις και του υπηρεσιακού παράγοντα (Διευθυντής στη Ν. Ιωνία ο πρόεδρος, προϊστάμενος στο Βόλο ο γραμματέας), γιατί επιλέγεται το δεύτερο?

Όποιοι σας αντικαταστήσουν θα είναι και επαγγελματίες συνδικαλιστές?

Οι παραιτήσεις είναι άσχετες με τις εικονικές υπερωρίες που αμειβόταν ο γραμματέας απ' την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Βόλου?

Στις επόμενες αρχαιρεσίες του Σωματείου (που θά' χει ξεχαστεί το θέμα), θα ξαναθέσετε υποψηφιότητες?

Λίγη σεμνότητα δεν θα έβλαπτε κύριοι, που το παίζεται και προοδευτικοί, αριστεροί, ανανεωτικοί και άλλα ωραία τινά!!!
Υ.Γ. στη φωτογραφία (από τον Ταχυδρόμο 27/5/2009) ο κ. Νικηφόρος.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template