Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Από την κλασική μουσική στο ελληνικό τραγούδι

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, που συμπράττει με τον Αλκη Μπαλτά στις 31 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 το βράδυ.
Πρόκειται για μια συναυλία όπου η κλασική μουσική συναντάει το ελληνικό τραγούδι και συγκεκριμένα οι διαχρονικές, αθάνατες μελωδίες του Μότσαρτ συναντούν τις υπέροχες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Σολίστ της συναυλίας θα είναι η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού και η σοπράνο Ρόζα Πουλημένου αντίστοιχα, που θα ερμηνεύσουν το κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ σε ρε ελάσσονα και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Ο διακεκριμένος μαέστρος Αλκης Μπαλτάς, ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Πάτμου «η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής» και διευθυντής του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» στη Θεσσαλονίκη και του «Ελληνικού Ωδείου» στην Αθήνα.

Παράλληλα διδάσκει στη Σχολή Μουσικολογίας του Τμήματος Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Από τον Οκτώβριο του 2004 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Ορχήστρας Κέρκυρας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, συνθέσεις του έχουν βραβευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε στο εξωτερικό.

Ως μαέστρος έχει διευθύνει εκτός της Ελλάδας στην Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαυία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αργεντινή, Αυστραλία και Αγγλία.

Η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού έχει πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα και άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Επίσης έχει εμφανιστεί στην Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Αλβανία, Τουρκία, Ρουμανία, Κύπρο, Η.Π.Α. κλπ.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με πολλές ελληνικές και ξένες ορχήστρες. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Συνεργάζεται συχνά με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πολλούς άλλους πολιτιστικούς φορείς. Είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής, του Τρίο Αθηνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας).

Η σοπράνο Ρόζα Πουλημένου έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ασία και τις Η.Π.Α ερμηνεύοντας όπερα, ορατόριο, lied καθώς και σύγχρονη μουσική.

Επίσης έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστά σύνολα και ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Α. Μυράτ, Μ. Λογιάδης, Α. Μπαλτάς, Β. Φιδετζής, H. Rilling, A. Ferrari, I. Parik, D.Hoyem-Cavazza και A. Walker.

Έχει ηχογραφήσει τραγούδια και άριες Επτανησίων συνθετών καθώς και τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη και του N. Rota.

Από το 1998 είναι διδάσκουσα και υπεύθυνη του τομέα της Μονωδίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 28/5/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template