Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Δημοσκόπηση για τοπικούς πολιτικούς της Μαγνησίας

Φαίνεται ότι τελικά υπερίσχυσε η κοινή λογική και η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, στο κυριακάτικο φύλλο της 24/5/2009 δημοσίευσε και τα υπόλοιπα στοιχεία της τοπικής δημοσκόπησης!
Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία RASS και λείπουν σημαντικά πρόσωπα της τοπικής αλλά και κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Σημαντικές απουσίες από την δημοσκόπηση, θεωρώ ότι είναι αυτές του Βουλευτή Μαγνησίας και Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Α. Νάκου, του Βουλευτή Μαγνησίας του Κ.Κ.Ε. κ. Ν. Γκατζή και του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Π. Μαβίδη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν τόσο ηχηρές απουσίες, εμφανίζονται στη δημοσκόπηση ονόματα, που είτε δεν έχουν συμμετοχή στον τοπικό πολιτικό στίβο, είτε έχουν αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια!
Στον παραπάνω πίνακα εμφανίζονται τα ονόματα των κ.κ. Π. Σκοτινιώτη, που ήταν Νομάρχης Μαγνησίας πριν 8 χρόνια, Δ. Πιτσιώρη που ήταν Υφυπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την δεκαετία του '80 και Δήμαρχος Βόλου πριν από 12 χρόνια!
Επίσης εμφανίζονται ο κ. Γ. Σπηλιόπουλος, Πρόεδρος του τοπικού Επιμελητήριου, αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα ούτε καν υποψήφιος για Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Σ. Βακούλας, Δήμαρχος Σηπιάδος (του μικρότερου σε πληθυσμό Δήμου της Μαγνησίας)!
Για να μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι αυτοί οι κύριοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής γενικότερα στα κοινά του Νομού ή της χώρας μας.
Αλλά όταν επιλέγονται αυτοί να συμμετέχουν σε μια δημοσκόπηση και απουσιάζουν τόσο ηχηρά ονόματα, σαν αυτά που ανέφερα παραπάνω, καθώς και Δημάρχων μεγάλων Δήμων της περιοχής ή και υποψήφιων Δημάρχων, Νομαρχών από πολιτικούς χώρους με μεγάλη δράση στη Μαγνησία, τότε προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και την αξιοπιστία της δημοσκόπησης!

Η δημοσκόπηση έγινε το Φλεβάρη του 2009 και όλως περιέργως δημοσιεύτηκε τώρα!
Όποιος θέλει να δει όλους τους πίνακες για αναγνωρισίμότητα, δημοτικότητα κλπ. εδώ

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template