Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Η Ν.Α.Μ. προσλαμβάνει 208 (!) νέους υπαλλήλους

Από το… παράθυρο της ειδικής συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου, χωρίς να προηγηθεί εισαγωγή του θέματος στην αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή και με το φάκελο να παραδίδεται στο «παρά πέντε» της συζήτησης, εισήγαγε το ζήτημα των προσλήψεων εποχιακού προσωπικού και εργαζομένων με συμβάσεις έργου, η Νομαρχιακή Αρχή Μαγνησίας.
Το θέμα έφερε ο αρμόδιος αντινομάρχης, Νικόλας Ντίτορας, παρουσιάζοντας τις ανάγκες της ΝΑΜ σε προσωπικό.
Σε 98 εποχιακούς υπαλλήλους και 110 εργαζόμενους με συμβάσεις έργου μεταφράζονται οι ανάγκες των υπηρεσιών της Νομαρχίας Μαγνησίας, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να εντοπίζονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Κτηνιατρικής και Διοίκησης. Συνολικά το ύψος των αμοιβών του προσωπικού, ανέρχεται σε 3.564.986 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.706.770 για εποχιακούς, που θα καλυφθούν από πιστώσεις της ΝΑΜ αλλά και από κρατικές επιχορηγήσεις.
Οι προσλήψεις υπαλλήλων προκάλεσαν αντιδράσεις στο σώμα…
Η μείζονα αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα ενημέρωσης για τις ανάγκες που υπάρχουν και προετοιμασίας της συζήτησης, ενώ αφέθηκαν αιχμές για τον τρόπο των προσλήψεων. Ως προς το δεύτερο σκέλος, κατηγορηματικός ήταν ο αντινομάρχης, που ξεκαθάρισε ότι όλες (εποχιακό προσωπικό και συμβάσεις έργου) θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, υπερασπιζόμενος τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.
Η ελάσσονα αντιπολίτευση των Νέων Δρόμων, ψήφισε «λευκό», αιτιολογώντας ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για τη συζήτηση του θέματος, ενώ τις προσλήψεις καταψήφισε η παράταξη της ΝΑΣ, τασσόμενη ιδεολογικά αντίθετη στην ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις.
Η ενίσχυση των υπηρεσιών της ΝΑΜ με προσωπικό, πέρασε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template