Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Δέκα (!) νέα ξενοδοχεία αποκτά η Πορταριά


Ιδιαίτερα σημαντική θα πρέπει να θεωρείται η ανάπτυξη που παρουσιάζει στον τουριστικό τομέα ο Δήμος Πορταριάς το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε χ ο δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος μιλώντας στο Ράδιο Ένα, μέχρι το Πάσχα του 2010 θα μπουν σε λειτουργία δέκα νέες ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 400 κλινών περίπου, γεγονός που θα δώσει και νέα ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.
Επισημαίνοντας δε, πως παράλληλα θα υπάρξει ανάγκη και από άλλες υποδομές στην περιοχή, ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, στον οποίο θα θέσει το θέμα της κατασκευής του υπογείου γκαράζ και θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για τη χρηματοδότησή του.
Επίσης ο κ. Κοντορίζος θα έχει το προσεχές διάστημα συνάντηση και με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη, στον οποίο θα θέσει το θέμα της κατασκευής του τελεφερίκ, που σε πρώτη φάση θα συνδέει το Βόλο με την Πορταριά.
Ο «Καποδίστριας»
Υπέρ της δημιουργίας των νέων Καποδιστριακών Δήμων σύμφωνα όμως με τα Συμβούλια Περιοχής, έτσι όπως αυτά είχαν συσταθεί κατά το 1995, τάχθηκε ο δήμαρχος Πορταριάς.
Έθεσε ωστόσο ως πρωταρχικό ζήτημα την απόδοση από το κράτος των οφειλομένων πόρων προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να υπάρξει, όπως υποστήριξε, επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Ο κ. Κοντορίζος εκτίμησε πως από τις συνενώσεις που σχεδιάζονται να γίνουν, θα αλλάξει τελείως η δομή των Δήμων.
Εξέφρασε ωστόσο την αντίθεσή του στην προοπτική της δημιουργίας ενός μεγάλου Δήμου στο Βόλο που θα συμπεριλαμβάνει και την Πορταριά, υποστηρίζοντας ότι ένας Δήμος με αυτή τη μορφή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών, καθώς άλλες είναι οι ανάγκες του αστικού και άλλες εκείνες του αγροτικού πληθυσμού.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μπορεί να ασχοληθεί με έναν αγροτικό δρόμο στο Πυργάκι στις κορυφές του Πηλίου, καθώς θα προέχουν άλλα ζητήματα.
Όμως ο κ. Κοντορίζος επεσήμανε πως πρώτα θα πρέπει να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΟΤΑ και πως θα πρέπει να εξεταστεί μαζί με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων από το κράτος.
Διαφορετικά, τόνισε, θα είναι καλύτερα να μην γίνει τίποτα, καθώς η προοπτική για την επιτυχία του νέου «Καποδίστρια» θα αποτύχει.
Πάντως ο δήμαρχος Πορταριάς είπε ότι τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν και το επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ από 18-20 Ιανουαρίου που θα γίνει στην Αθήνα, ενώ το ζήτημα της μεταφοράς οικονομικών πόρων θα συζητηθεί και στην οικονομική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ τη Δευτέρα στην οποία ο κ. Κοντορίζος συμμετέχει.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template