Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Δέκα (!) νέα ξενοδοχεία αποκτά η Πορταριά


Ιδιαίτερα σημαντική θα πρέπει να θεωρείται η ανάπτυξη που παρουσιάζει στον τουριστικό τομέα ο Δήμος Πορταριάς το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε χ ο δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος μιλώντας στο Ράδιο Ένα, μέχρι το Πάσχα του 2010 θα μπουν σε λειτουργία δέκα νέες ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 400 κλινών περίπου, γεγονός που θα δώσει και νέα ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.
Επισημαίνοντας δε, πως παράλληλα θα υπάρξει ανάγκη και από άλλες υποδομές στην περιοχή, ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, στον οποίο θα θέσει το θέμα της κατασκευής του υπογείου γκαράζ και θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για τη χρηματοδότησή του.
Επίσης ο κ. Κοντορίζος θα έχει το προσεχές διάστημα συνάντηση και με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη, στον οποίο θα θέσει το θέμα της κατασκευής του τελεφερίκ, που σε πρώτη φάση θα συνδέει το Βόλο με την Πορταριά.
Ο «Καποδίστριας»
Υπέρ της δημιουργίας των νέων Καποδιστριακών Δήμων σύμφωνα όμως με τα Συμβούλια Περιοχής, έτσι όπως αυτά είχαν συσταθεί κατά το 1995, τάχθηκε ο δήμαρχος Πορταριάς.
Έθεσε ωστόσο ως πρωταρχικό ζήτημα την απόδοση από το κράτος των οφειλομένων πόρων προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να υπάρξει, όπως υποστήριξε, επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Ο κ. Κοντορίζος εκτίμησε πως από τις συνενώσεις που σχεδιάζονται να γίνουν, θα αλλάξει τελείως η δομή των Δήμων.
Εξέφρασε ωστόσο την αντίθεσή του στην προοπτική της δημιουργίας ενός μεγάλου Δήμου στο Βόλο που θα συμπεριλαμβάνει και την Πορταριά, υποστηρίζοντας ότι ένας Δήμος με αυτή τη μορφή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών, καθώς άλλες είναι οι ανάγκες του αστικού και άλλες εκείνες του αγροτικού πληθυσμού.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μπορεί να ασχοληθεί με έναν αγροτικό δρόμο στο Πυργάκι στις κορυφές του Πηλίου, καθώς θα προέχουν άλλα ζητήματα.
Όμως ο κ. Κοντορίζος επεσήμανε πως πρώτα θα πρέπει να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΟΤΑ και πως θα πρέπει να εξεταστεί μαζί με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων από το κράτος.
Διαφορετικά, τόνισε, θα είναι καλύτερα να μην γίνει τίποτα, καθώς η προοπτική για την επιτυχία του νέου «Καποδίστρια» θα αποτύχει.
Πάντως ο δήμαρχος Πορταριάς είπε ότι τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν και το επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ από 18-20 Ιανουαρίου που θα γίνει στην Αθήνα, ενώ το ζήτημα της μεταφοράς οικονομικών πόρων θα συζητηθεί και στην οικονομική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ τη Δευτέρα στην οποία ο κ. Κοντορίζος συμμετέχει.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template