Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Ζημιές στα γραφεία του Συλλόγου Αλβανών και σε πρακτορείο που διοργανώνει ταξίδια στην Αλβανία

Βανδαλισμοί σε κτίρια στο Βόλο όπου δραστηριοποιούνται Αλβανοί. Προχθές προκλήθηκαν καταστροφές στο γραφείο του Συλλόγου Αλβανών «ILIRIA» στην οδό Αναπαύσεως και σε πρακτορείο, που διοργανώνει ταξίδια στην Αλβανία στην λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη.
Βραδινές ώρες άγνωστοι δράστες έσπασαν τις τζαμαρίες. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι ζημιές πρέπει να προκλήθηκαν το ίδιο βράδυ, γεγονός που προβληματίζει για το κίνητρο των δραστών.
Οι δράστες δεν άφησαν κάποιο μήνυμα. ούτε κι έγραψαν κάποιο σύνθημα για να κάνουν γνωστούς τους λόγους της δράσης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο να συνέβησαν ως αντίποινα για τον τραυματισμό του 18χρονου Βολιώτη σε συμπλοκή ημεδαπών- αλλοδαπών έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Στην περίπτωση του πρακτορείου οι ιδιοκτήτες του δεν είναι γνωστό εάν τις έχουν ενημερωθεί ακόμη, αφού κατοικούν στη Λάρισα, ενώ οι δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου, επίσης αλλοδαποί, απουσιάζουν σε διακοπές.
Στον Σύλλογο Αλβανών οι ζημιές, που σημειωτέον ήταν μικρότερης έκτασης, έγιναν γνωστές χθες. Ιδιοκτήτες καταστημάτων ειδοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου για τις καταστροφές.
Στο γραφείο του Συλλόγου «ILIRIA» είναι η έβδομη φορά που προκαλούνται ζημιές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έντουαρτ Ταφάι είπε ότι συνήθως πίσω από κάθε «χτύπημα» υπάρχει και μία αιτία, όπως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Στην προκείμενη περίπτωση δεν μπόρεσε να αποδώσει τις καταστροφές.
Ερωτηθείς για το επεισόδιο με τον 18χρονο, είπε πως δεν θέλει να το πιστεύει ούτε και μπορεί να το συνδέσει. Ο κ. Ταφάι εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό του νεαρού εκφράζοντας την ευχή να γίνει καλά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του. Είμαι γονέας, πρόσθεσε, και γνωρίζω.
Δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο οι ζημιές να προκλήθηκαν σε ένδειξη αντίδρασης για το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών.
Κατερίνα Μαρούγκα
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template