Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΙΑΘΟΣ: Έκανε ληστεία, έφυγε χωρίς τα χρήματα!

Ένοπλη ληστεία με λεία 10.000 ευρώ συνέβη χθες στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Σκιάθο. Δράστης φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός άνδρας, ηλικίας 35-45 ετών, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
Ο ληστής διέφυγε πεζός στα σοκάκια του νησιού και κατά την καταδίωξή του 500 μέτρα από την Τράπεζα, πέταξε την τσάντα, που περιείχε τα χρήματα.
Η ληστεία συνέβη στις 8.15 το πρωί, οπότε ο δράστης «εισέβαλε» στο υποκατάστημα της Εμπορικής. Ο ληστής είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, ενώ κρατούσε ένα πιστόλι κρότου προς εκφοβισμό των υπαλλήλων.
«Ληστεία», φώναξε κι έβαλε στο γκισέ ένα σάκο για να τον γεμίσουν με χρήματα οι υπάλληλοι. Εκείνη την ώρα ευτυχώς στο υποκατάστημα δεν υπήρχαν πελάτες.
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι τρεις υπάλληλοι έβαλαν όσα χρήματα υπήρχαν στην τσάντα. Ο ληστής πήρε το σάκο και κατευθύνθηκε προς την έξοδο όταν από τη τζαμαρία αντιλήφθηκε προσέγγιση αστυνομικών.
Ένας εκ των τριών υπαλλήλων κατά την τοποθέτηση των χρημάτων είχε καταφέρει να πατήσει διακριτικά το κουμπί του συναγερμού.
Η αστυνομική κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Κυριολεκτικά για λίγα δευτερόλεπτα ο ληστής διέφυγε της σύλληψης. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή από την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν ένα Ι. Χ. αυτοκίνητο που κατέβηκε το δρόμο, που συνορεύει με την Τράπεζα, εμπόδισε το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου να φράξει τη βοηθητική έξοδο.
Το σχέδιο των αστυνομικών έδινε έμφαση στην κύρια είσοδο του υποκαταστήματος, αφού συνήθως η πίσω πόρτα ήταν κλειστή στο κοινό.
Άμεσα ξεκίνησε καταδίωξη.
Προκειμένου να διαφύγει ο ληστής πέταξε την τσάντα που περιείχε τα χρήματα αλλά και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ αυτών υπήρχε κι ένα πουκάμισο. Προφανώς ο δράστης είχε προβλέψει να μεταμφιεστεί μετά τη ληστεία, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος.
Οι αστυνομικοί παρέδωσαν τα χρήματα στη διεύθυνση της Τράπεζας, ενώ κατέσχεσαν τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη ληστεία. Το όπλο του δράστη όπως αποδείχτηκε, ήταν ψεύτικο.
Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη του δράστη. Από τα σπαστά του ελληνικά εκτιμάται ότι το πιθανότερο είναι να είναι αλλοδαπός, ηλικίας 35-40 ετών. Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι μόνιμος κάτοικος Σκιάθου και γι' αυτό να φρόντισε για τη μεταμφίεσή του μετά την πράξη.
Κατερίνα Μαρούγκα
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template