Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΙΑΘΟΣ: Έκανε ληστεία, έφυγε χωρίς τα χρήματα!

Ένοπλη ληστεία με λεία 10.000 ευρώ συνέβη χθες στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Σκιάθο. Δράστης φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός άνδρας, ηλικίας 35-45 ετών, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
Ο ληστής διέφυγε πεζός στα σοκάκια του νησιού και κατά την καταδίωξή του 500 μέτρα από την Τράπεζα, πέταξε την τσάντα, που περιείχε τα χρήματα.
Η ληστεία συνέβη στις 8.15 το πρωί, οπότε ο δράστης «εισέβαλε» στο υποκατάστημα της Εμπορικής. Ο ληστής είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, ενώ κρατούσε ένα πιστόλι κρότου προς εκφοβισμό των υπαλλήλων.
«Ληστεία», φώναξε κι έβαλε στο γκισέ ένα σάκο για να τον γεμίσουν με χρήματα οι υπάλληλοι. Εκείνη την ώρα ευτυχώς στο υποκατάστημα δεν υπήρχαν πελάτες.
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι τρεις υπάλληλοι έβαλαν όσα χρήματα υπήρχαν στην τσάντα. Ο ληστής πήρε το σάκο και κατευθύνθηκε προς την έξοδο όταν από τη τζαμαρία αντιλήφθηκε προσέγγιση αστυνομικών.
Ένας εκ των τριών υπαλλήλων κατά την τοποθέτηση των χρημάτων είχε καταφέρει να πατήσει διακριτικά το κουμπί του συναγερμού.
Η αστυνομική κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Κυριολεκτικά για λίγα δευτερόλεπτα ο ληστής διέφυγε της σύλληψης. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή από την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν ένα Ι. Χ. αυτοκίνητο που κατέβηκε το δρόμο, που συνορεύει με την Τράπεζα, εμπόδισε το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου να φράξει τη βοηθητική έξοδο.
Το σχέδιο των αστυνομικών έδινε έμφαση στην κύρια είσοδο του υποκαταστήματος, αφού συνήθως η πίσω πόρτα ήταν κλειστή στο κοινό.
Άμεσα ξεκίνησε καταδίωξη.
Προκειμένου να διαφύγει ο ληστής πέταξε την τσάντα που περιείχε τα χρήματα αλλά και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ αυτών υπήρχε κι ένα πουκάμισο. Προφανώς ο δράστης είχε προβλέψει να μεταμφιεστεί μετά τη ληστεία, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος.
Οι αστυνομικοί παρέδωσαν τα χρήματα στη διεύθυνση της Τράπεζας, ενώ κατέσχεσαν τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη ληστεία. Το όπλο του δράστη όπως αποδείχτηκε, ήταν ψεύτικο.
Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη του δράστη. Από τα σπαστά του ελληνικά εκτιμάται ότι το πιθανότερο είναι να είναι αλλοδαπός, ηλικίας 35-40 ετών. Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι μόνιμος κάτοικος Σκιάθου και γι' αυτό να φρόντισε για τη μεταμφίεσή του μετά την πράξη.
Κατερίνα Μαρούγκα
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template