Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Μειώνεται η θητεία στους 9 μήνες

Εννέα αντί για δώδεκα μήνες θα υπηρετούν όσοι στρατεύσιμοι παρουσιαστούν στον Στρατό Ξηράς από τον Αύγουστο του 2009 και με τις επόμενες ΕΣΣΟ κατάταξης.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Αμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης χθες το μεσημέρι, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Είμαστε έτοιμοι και εγώ θα εισηγηθώ και στο ΚΥΣΕΑ και στην Κυβερνητική Επιτροπή, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μείωση από τον Αύγουστο, στους 9 μήνες», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης. Η εξαγγελία μείωσης -κατά τρεις μήνες- της θητείας στον Στρατό, γίνεται μόλις δύο 24ωρα μετά τις ευρωεκλογές, όπου η Ν.Δ. αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα. Επιχειρώντας να διαψεύσει τις απόψεις ότι πρόκειται για ένα φιλολαϊκό μέτρο με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι η προαναγγελία μείωσης της θητείας «δεν μπορεί να θεωρηθεί, γιατί θεωρείται από κάποιους ανόητους, ως ένα τρικ προεκλογικό ή οτιδήποτε».

Η μείωση των τριών μηνών στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αφορά όσους νέους παρουσιαστούν με τη σειρά του Αυγούστου και τις επόμενες ΕΣΣΟ.
Η εννιάμηνη θητεία αφορά μόνον εκείνους που θα καταταγούν στον Στρατό Ξηράς. Η διάρκεια της θητείας για όσους υπηρετούν στο Ναυτικό και την Αεροπορία παραμένει 12 μήνες.
Το μέτρο της μείωσης θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους παρουσιάστηκαν στον Στρατό Ξηράς μέσα στο 2009 και υπηρετούν ήδη. Πιο συγκεκριμένα:

* Οσοι παρουσιάστηκαν με τη σειρά 2009 Α (πρόκειται γι’ αυτούς που ντύθηκαν στα χακί τον Φεβρουάριο), θα υπηρετήσουν έναν μήνα μικρότερη θητεία, δηλαδή θα απολυθούν έπειτα από 11 μήνες υπηρεσίας.
* Οσοι παρουσιάστηκαν με τη σειρά 2009 Β (πρόκειται για όσους κατετάγησαν στον Στρατό τον Μάιο), θα υπηρετήσουν δύο μήνες λιγότερο, δηλαδή θα λάβουν το πολυπόθητο απολυτήριο έπειτα από παραμονή 10 μηνών στον Στρατό.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 10/6/2009

Είδατε πως αρχίζουν οι "διορθωτικές" κινήσεις, μετά τ' αποτελέσματα των ευρωεκλογών;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template