Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Εκλεισε το εκλογικό κέντρο για φαγητό!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, Νίκη Μπόλλη, για την αναφορά, που έγινε, για το κλείσιμο επί δίωρο του 291ου εκλογικού τμήματος του δήμου Σκιάθου από τον δικαστικό αντιπρόσωπό του εν μέσω εκλογικής διαδικασίας.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ληφθούν καταθέσεις από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, τον γραμματέα και τους αντιπρόσωπους των κομμάτων εάν υπήρχαν, σχετικά με το περιστατικό.
Από την Εισαγγελία Βόλου ερευνάται εάν υπήρχε απόφαση για το κλείσιμο του εκλογικού τμήματος από τον δικαστικό αντιπρόσωπο αλλά και την Εφορευτική Επιτροπή και το γραμματέα.
Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι μόνο στην περίπτωση που υπήρχε κοινή απόφαση μπορούσε ο δικαστικός αντιπρόσωπος, που είναι και ο επικεφαλής του τμήματος, να σταματήσει την εκλογική διαδικασία.
Όπως είναι γνωστό ο δικαστικός αντιπρόσωπος έκλεισε το εκλογικό του τμήμα από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι τις 4, ενημερώνοντας με πρόχειρη ταμπέλα τους πολίτες «κλειστό λόγω φαγητού».
Για το θέμα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους του νησιού, που πήγαν να ψηφίσουν αλλά βρήκαν το τμήμα κλειδωμένο. Συνολικά εννέα άτομα έκαναν αναφορά στον Έφορο για τη συμπεριφορά του δικαστικού αντιπροσώπου.
Η καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελέα Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στο μεταξύ, ο δικαστικός αντιπρόσωπος όχι μόνο κλείδωσε εν μέσω ψηφοφορικής διαδικασίας το τμήμα του κι αποχώρησε αλλά έστειλε και τελευταίος τον εκλογικό του σάκο στο Πρωτοδικείο Βόλου.
Χθες κι ενώ είχε ξεκινήσει κι ολοκληρωνόταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και ο έλεγχος του εκλογικού υλικού και από τα νησιά των Βορείων Σποράδων ο εκλογικός σάκος του 291ου τμήματος δεν είχε φτάσει στο Πρωτοδικείο ούτε στις 5.30 μετά το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τον τελευταίο σάκο, που ανέμενε το Πρωτοδικείο για την ολοκλήρωση της παραλαβής του εκλογικού υλικού.
Κατερίνα Μαρούγκα
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος 9/6/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template