Αυτό που δεν μας είπε κανένα τηλεοπτικό κανάλι, κανένας ραδιοφωνικός σταθμός, καμμία εφημερίδα και κανένα Υπουργείο.
Στα τελικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html, βέπουμε τα παρακάτω:
Στα τελικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html, βέπουμε τα παρακάτω:
Εγγεγραμμένοι | 9,995,992 |
Ενσωμάτωση | 100.00 % |
Ψήφισαν | 52.63 % |
Ακυρα/Λευκά | 2.54 % |
8 | έδρες 36.64 % | |
8 | έδρες 32.29 % | |
2 | έδρες 8.35 % | |
2 | έδρες 7.15 % | |
1 | έδρα 4.70 % | |
1 | έδρα 3.49 % |
Η αποχή ανέρχεται σε ποσοστό 47,37%!!!
Αβίαστα λοιπόν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πως ο νικητής των ευρωεκλογών και με τεράστια μάλιστα διαφορά απ' το 1ο κόμμα, είναι η αποχή.
Σιγά το νέο, θα σκεφτεί εύκολα κανείς.
Αυτό που δεν σκέφτεται κανείς όμως εύκολα, είναι το ποιός ή πιο σωστά ποιοί καλούσαν σε αποχή την προεκλογική περίοδο;
Αυτοί ήταν το Κ.Κ.Ε. (μ-λ), η εφημερίδα Αυριανή, ο τηλεοπτικός σταθμός STAR και άλλες επαναστατικές δυνάμεις!
Αυτοί λοιπόν είναι και οι πραγματικοί νικητές των ευρωεκλογών.
Τι πέτυχαν όλοι αυτοί;
- Να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια του κόσμου στην κάλπη
- Να μην οδηγηθεί αυτή η δυσαρέσκεια σε άλλα κόμματα εκτός δικομματισμού
- Να εμφανιστεί πληγωμένος μεν ζωντανός δε ο δικομματισμός με 68,93% επί των ψηφισάντων
- Να εμφανιστεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με μειωμένο αριθμό ψήφων αλλά αυξημένα ποσοστά, ως η επόμενη αυτοδύναμη! κυβέρνηση
- Να εμφανιστεί η Ν.Δ. ηττημένη, αλλά με "διαχειριζόμενη" διαφορά
- Να δυναμώσει η ακροδεξιά και να ζητά μέχρι και κυβερνητική συνεργασία (μπρρρρρ!)
- Να μείνουν σε χαμηλά ποσοστά τα κόμματα της αριστεράς
Και καλά για την Αυριανή και τα μεγάλα συγκροτήματα, αυτό τους εξυπηρετούσε αυτό έπραξαν. Οι επαναστάτες (;) του Κ.Κ.Ε. (μ-λ) γιατί ταυτίστηκαν μαζί τους;
Ο κόσμος, ο κυρίαρχος λαός γιατί ακολούθησε τη γραμμή, που έδωσαν όλοι αυτοί;
Τα κόμματα της αριστεράς (Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) πρέπει ν' απαντήσουν στο τελευταίο ερώτημα.
Το χρωστάνε στον εαυτό τους, στα μέλη και τα στελέχη τους, στους φίλους και ψηφοφόρους τους, αλλά πολύ περισσότερο το χρωστάνε στον κόσμο που "πήγε παραλία", γιατί δεν τον έπεισαν!
Ο κόσμος, ο κυρίαρχος λαός γιατί ακολούθησε τη γραμμή, που έδωσαν όλοι αυτοί;
Τα κόμματα της αριστεράς (Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) πρέπει ν' απαντήσουν στο τελευταίο ερώτημα.
Το χρωστάνε στον εαυτό τους, στα μέλη και τα στελέχη τους, στους φίλους και ψηφοφόρους τους, αλλά πολύ περισσότερο το χρωστάνε στον κόσμο που "πήγε παραλία", γιατί δεν τον έπεισαν!
6 σχόλια:
Και ποιος σου είπε ότι ο κυρίαρχος λαός ακολούθησε τη γραμμή του ΚΚΕ(ΜΛ); Και γιατί δεν την ακολούθησε από το 1981 που πρωτοέγιναν οι ευρωεκλογές; Και για να ακριβολογούμε, σε αυτές τις εκλογές, επειδή έγιναν μαζί με τις βουλευτικές μην τυχόν και κάνει αποχή ο κόσμος, το ΚΚΕ(ΜΛ) είχε γραμμή "ψηφίστε άκυρο στις ευρωεκλογές". Δεν θυμάμαι ποτέ το ΚΚΕ(ΜΛ)να κατέβαινε στις ευρωεκλογές και πάντα είχε το σύνθημα "αποχή από τη φάρσα των ευρωεκλογών", το οποίο το τοποθετεί σε σωστό πολιτικό υπόβαθρο και με επιχειρήματα τα οποία στέκουν πολύ καλά. Μόνο στις βουλευτικές κατεβαίνει. Γιατί λοιπόν εσύ αναρωτιέσαι μετά από τρεις δεκαετίες με ποιους ταυτίστηκε και έκανε αποχή; Προσωπικά δεν είμαι ΚΚΕ(ΜΛ) ούτε τίποτε άλλο, αλλά φροντίζω όταν κάνω κριτική σε κάποιον να έχω επιχειρήματα που στέκουν.
"Μας καλούν λοιπόν κάθε πέντε χρόνια να νομιμοποιούμε με την ψήφο μας τις όποιες αποφάσεις θα παίρνουν εις βάρος μας και όχι μέσα στο ευρωκοινοβούλιο στο οποίο θα στείλουμε εμείς τους εκπροσώπους μας, γιατί ο ρόλος του είναι καθαρά διακοσμητικός και όχι για να παίρνει αποφάσεις, όπως διακοσμητικός είναι πια και ο ρόλος του κάθε εθνικού Κοινοβουλίου μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση."
(από το δικό σου άρθρο στο ιστολόγιό σου)
Αφού λοιπόν είναι έτσι, τότε γιατί συμμετέχει στις εθνικές εκλογές;
Κακά τα ψέματα, η αποχή είναι η πλέον απολιτική πράξη και προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη και τους αγώνες εκείνων που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να έχεις εσύ και όλοι μας την ελευθερία της επιλογής.
Και θελημένα ή αθέλητα, όταν ένα πολιτικό κόμμα ταυτίζεται με τα μεγάλα συγκροτήματα που έσωσαν ουσιαστικά το πολιτικό σύστημα από την δυσαρέσκεια του κόσμου με την αποχή, έχει σοβαρή ευθύνη.
Ιδιαίτερα αν αυτοπροσδιορίζεται σαν επαναστατικό! (τρομάρα του)
Συμμετέχω στις βουλευτικές διότι συμφωνώ με την ύπαρξη του κοινοβουλίου. Δεν συμμετέχω στις ευρωεκλογές διότι δεν θέλω η Ελλάδα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν ήθελα να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψήφιζα στις Ευρωεκλογές. Απολίτικη πράξη και σπατάλη της ψήφου είναι να θέλεις να είσαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να μην πας να ψηφίσεις μόνο και μόνο για να στείλεις μήνυμα στα κόμματα της ελληνικής βουλής και τα εκτός αυτής. Αν θέλεις να στείλεις μήνυμα στα κόμματα τα δικά μας, τότε πας στις βουλευτικές και ρίχνεις άκυρο. Αποχή από τις βουλευτικές σημαίνει θέλω να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει άλλη μορφή διακυβέρνησης ή να επικρατήσει αναρχία. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι σε θέση να θέλουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η αποχή είναι συγκεκριμένη πολιτική θέση και την κάνουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όχι όποτε μας καπνίσει. Επίσης πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός πως υπάρχουν διάφορες απόψεις και πολιτικές τοποθετήσεις για όλα τα ζητήματα και όταν κάποιος διαφωνεί μαζί μας δεν σημαίνει ότι είναι προδότης ούτε ότι εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα. Το σωστό και το λάθος είναι πολύ σχετικές έννοιες που δεν είναι για όλους ίδιες. Καλό θα είναι λοιπόν όταν διαφωνείς με κάποιες πολιτικές θέσεις να παραθέτεις επιχειρήματα και όχι να κολλάς την ταμπέλα του προδότη, γιατί αυτό είναι πολύ εύκολο αλλά δεν πείθει. Και προ πάντων χρειάζεται ψυχραιμία, η εμπάθεια επίσης δεν πείθει για το ορθό των απόψεών σου. Και όσο για το αν σώθηκε το σύστημα από τη δυσαρέσκεια του κόσμου, η γνώμη μου είναι ότι οι οργανωμένοι αγώνες με συγκεκριμένες θέσεις και εναλλακτικές προτάσεις, με τις οποίες θα είναι σύμφωνη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, είναι εκείνοι που ανατρέπουν τα συστήματα και όχι οι εκλογές.
Εδώ μπορείς να δεις και μια αρκετά καλά τοποθετημένη ανάλυση τού γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη μη συνειδητή αποχή και γιατί τα κόμματα δεν πείθουν.
http://antigeitonies.blogspot.com/2009/06/t.html
Καλό θα ήταν να διαβάζεις προσεκτικά τα κείμενα στα οποία απαντάς Βάνα.
Που είδες την λέξη ή την ταμπέλα προδότης;
Αυτό που εγώ έγραψα, είναι ότι αυτοί που απείχαν απ' τις εκλογές, ουσιαστικά (θελημένα ή αθέλητα) ταυτίστηκαν με το προσκλητήριο των μεγάλων συγκροτημάτων κι ότι με την αποχή προσβάλλονται οι αγώνες που έχουν γίνει για το δικαίωμα της επιλογής, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Αν αυτό εσύ το εκτιμάς ότι είναι πράξη προδοτική, τότε συγχώρα με αλλά "συ είπας"!
Για τα υπόλοιπα τώρα, θα σου πω τα εξής:
1.Η αποχή απ' τις ευρωεκλογές δεν δείχνει την αντίθεση κανενός στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή την δείχνεις ψηφίζοντας τα κόμματα που συμμετέχουν σ' αυτές κι είναι ενάντια στην Ε.Ε.
2.Στοιχειωδώς αν γνωρίζεις τον εκλογικό νόμο (είτε των βουλευτικών είτε των ευρωεκλογών), θα ξέρεις ότι τ' αποτελέσματα βγαίνουν επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Κατά συνέπεια η επιλογή του άκυρου όχι μόνο δεν στέλνει μήνυμα, αλλά αντίθετα ενισχύει τα "μεγάλα" λεγόμενα κόμματα γιατί αυξάνει το εκλογικό μέτρο!
3.Ο ίδιος ο Ουλιάνωφ και το κόμμα του, αν δεν με απατά η μνήμη μου, συμμετείχαν στις εκλογές της χώρας του (πριν την επανάσταση φυσικά) και πιστεύω θα συμμετείχαν και σε εκλογές διεθνών κοινοβουλίων αν υπήρχαν εκείνη την εποχή.
4.Το σωστό και το λάθος μιας θέσης ή μιας επιλογής δεν κρίνονται στη σφαίρα της υποκειμενικότητας, αλλά στην πράξη και συνήθως εκ του αποτελέσματος.
Το αποτέλεσμα λοιπόν της αποχής απ' τις ευρωεκλογές, ουσιαστικά διέσωσε το δικομματικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας απ' τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία εκφράζεται (συμφωνούμε) στους κοινωνικούς αγώνες και κορυφώνεται στην εκλογική διαδικασία! (στην επανάσταση θα μου πεις, αλλά μέχρι τότε γίνονται εκλογές!)
Τέλος γιατί βλέπεις σαν εμπάθεια την διαφορετική άποψη;
Μήπως γιατί υποσυνείδητα καταλαβαίνεις το πόσο λανθασμένη αποδείχτηκε η δική σου άποψη για το θέμα;
Όταν λες σε κάποιον ότι η πολιτική του επιλογή είναι ταύτιση με διάφορα συμφέροντα τον αποκαλείς προδότη των δικών του συμφερόντων. Όσο για την εμπάθεια, αν διαβάσεις προσεκτικά το πάνω πάνω ποστ που έχεις, αυτό που αναφέρεται στην προβατίνη, και το διαβάσεις σαν να μην το έγραψες εσύ αλλά το διαβάζεις σε άλλο ιστολόγιο, τότε θα με δικαιολογήσεις. Ή μήπως θεωρείς επιχειρήματα αυτά που γράφεις εκεί πέρα, τα οποία θα τα διαβάσει κάποιος και θα σκεφτεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του;
Συμφωνώ με τον Ουλιάνωφ που συμμετείχε στις εκλογές της χώρας του, επανάσταση ήθελε να κάνει όχι να φέρει την αναρχία.
Το σωστό και το λάθος μιας θέσης κρίνεται πρώτα απ' όλα με γνώμονα αν εξυπηρετεί αυτόν που την υιοθετεί. Προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι ότι η ευρωπαϊκή ένωση όχι μόνο δεν με εξυπηρετεί ως πολίτη, αλλά ήδη με έχει ζημιώσει από τότε που δημιουργήθηκε και ξέρω ότι ακόμη δεν έχω δει τίποτα, τα πολλά έρχονται αργότερα. Δεν με συμφέρει λοιπόν να στείλω κανέναν αντιπρόσωπο δικό μου στο ευρωκοινοβούλιο, όπως δεν στέλνω αντιπρόσωπο στον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων). Γιατί αυτό ακριβώς είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση: σύμπραξη των κατά χώρα μεγαλοκαρχαριών, ώστε οι τα μεγάλα κράτη να ξεζουμίζουν τα μικρά. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι αυτό που με εξυπηρετεί είναι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην ενισχύω και νομιμοποιώ αυτό το σχήμα. Στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία η μόνη επιλογή που έχω είναι η αποχή.
Τα μεγάλα συγκροτήματα μίλησαν για αποχή, γιατί νόμιζαν ότι αν κάνει αποχή ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κόσμου θα βγει ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ με πολύ μεγάλη διαφορά, έτσι ώστε να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Αυτό όμως που τελικά έγινε είναι να διαπιστώσουν ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να ψηφίσει, προς το παρόν τουλάχιστον, ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Η γνώμη μου είναι ότι στις βουλευτικές ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει και αν ψηφίσει σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, τότε δεν βλέπω να βγάζουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και να παρακαλάμε να μην έχει πολλές ψήφους ο Καρατζαφέρης, γιατί τον βλέπω να κυβερνάει μαζί με τον Καραμανλή την επόμενη τετραετία. Και αυτό σίγουρα δεν το θεωρώ καθόλου θετικό για τη χώρα.
"Όταν λες σε κάποιον ότι η πολιτική του επιλογή είναι ταύτιση με διάφορα συμφέροντα τον αποκαλείς προδότη των δικών του συμφερόντων."
Πάλι συ είπας!
Εγώ θα μπορούσα να πω ότι στην προσπάθειά της για να καθοδηγήσει σωστά το κίνημα η πρωτοπορεία του, κάνει και λάθη.
Το θέμα είναι να τ' αναγνωρίζει και να μαθαίνει απ' αυτά.
Για τα περί προβατίνης, πάλι δεν διάβασες σωστά!
Το κείμενο δεν είναι δικό μου, αλλά αναδημοσίευση απ' το ιστολόγιο E(BLOG)HMENOΣ.
Για να το αναδημοσιεύσω όμως σημαίνει πως υιοθετώ το σκεπτικό του και το ζουμί του άρθρου είναι σ' αυτή τη φράση,
"...με την αποχή σου ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ?
Να βγάλει 8 ο ένας και 8 ο άλλος!!!
Μπράβο αυτό κατάφερες!!!"
Πόσο λοιπόν δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι η συμμετοχή των αντιευρωενωσιακών κομμάτων στις ευρωεκλογές έχει ακριβώς το σκοπό της μεγαλύτερης κατά τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν εκπροσώπησής τους, με αντίστοιχη μείωση της εκπροσώπησης των αστικών κομμάτων!
Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσει κανείς πως ένας περισσότερος (έστω και γενικά αριστερός) ευρωβουλευτής ή αντίστοιχα βουλευτής για τις εθνικές εκλογές, σημαίνει ένας λιγότερος για τ' αστικά κόμματα;
Με την συμμετοχή στις εθνικές εκλογές δηλαδή νομιμοποιείς το αστικό κοινοβούλιο;
Ακόμα κι αν συμφωνήσω ότι το σωστό ή το λάθος κρίνεται με το αν σ' εξυπηρετεί, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.
Το αποτέλεσμα της επιλογής σου, πόσο σ' εξυπηρέτησε, πόσο μπροστά σε πήγε προς τους στόχους σου;
Εκτός κι αν βολευόμαστε στην εξωκοινοβουλευτική ανυπαρξία και κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο της αυτοϊκανοποίησης μας ότι εμείς δεν νομιμοποιούμε τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς!
Mε την αποχή τους αφήνεις ν' αλλωνίζουν! Δικαίωμά σου, αλλά επέτρεψέ μου που στο λέω, χωρίς καμμιά εμπάθεια και ταμπέλα, έτσι ουσιαστικά αρνείσαι τις επαναστατικές σου αντιλήψεις.
Δημοσίευση σχολίου