Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Ο ρατσισμός του ΥΠ.Ε.Π.Θ., διώκει και δικάζει!


Διώκοντας την Αλήθεια

Καλέ Θεούλη, εμείς είμαστε καλά.

Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'χουν όλα τα παιδάκια ένα ποταμάκι γάλα, μπόλικα αστεράκια, μπόλικα τραγούδια.

Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'ναι όλοι καλά,

έτσι που κι εμείς να μην ντρεπόμαστε για τη χαρά μας

Γ. Ρίτσος, “Πρωινό άστρο”

Κι όμως… το Αληθινό, το Εθνικό δηλαδή κατά τον ποιητή, διώκεται στην Ελλάδα του σήμερα. Αντιγράφω εν συντομία από τη σελίδα Στήριξης Δασκάλων του 132ου δημ. σχολείου Γκράβας στο Facebook:

Ομάδα στήριξης των δασκάλων του 132ου δημοτικού σχολείου Γκράβας

Ένα μικρό ιστορικό
Το 132ο Δ. Σχ. Αθηνών στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Το 72% των μαθητών είναι αλλόγλωσσοι, στο σχολείο φοιτούν μαθητές από 12 εθνότητες. Λίγα χρόνια πριν η μαθητική διαρροή κινούνταν σε υψηλά επίπεδα, ενώ φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν καθημερινά. Οι Αλβανοί μαθητές έκρυβαν από ντροπή την ταυτότητά τους και οι Έλληνες γονείς ανησυχούσαν ότι τα παιδιά τους δε θα μορφωθούν σε τέτοιο περιβάλλον.
Η διευθύντρια του σχολείου, Στέλλα Πρωτονοτάριου, και ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Έτσι προχώρησαν σε μια σειρά καινοτόμες δράσεις, όπως μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς, μαθήματα αλβανικών και αραβικών σε μαθητές, έκδοση των ανακοινώσεων του σχολείου σε τρεις γλώσσες ( ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά ) και πλήθος άλλων πρωτοβουλιών. Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά. Η μαθητική διαρροή σχεδόν μηδενίστηκε, τα κρούσματα βίας εξαφανίστηκαν, οι μαθητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οι Έλληνες και μετανάστες γονείς ξεπέρασαν τις αναστολές και τις φοβίες τους. Το 132ο Δ.Σχ., όμως, είχε ξεφύγει από την πεπατημένη και αυτό ενόχλησε τη διοίκηση, που παρενέβη κατασταλτικά. Στις τελευταίες κρίσεις στελεχών η διευθύντρια βαθμολογήθηκε χαμηλά - με τη γνωστή μέθοδο της συνέντευξης - και απομακρύνθηκε από το σχολείο. Η νέα διεύθυνση, με την κάλυψη του ΥΠΕΠΘ, σταμάτησε όλες τις προαναφερόμενες καινοτόμες δράσεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο των δασκάλων όσο και των γονέων. Η εκπαιδευτική κοινότητα (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ- συνδικαλιστικού σύλλογοι), το Πανεπιστήμιο και καθηγητές Παιδαγωγικής, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνώρισαν με ανακοινώσεις τους το έργο που γίνονταν στο 132ο Δ.Σ Αθηνών . Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η παλιά διευθύντρια του σχολείου κ. Στέλλα Πρωτονοτάριου διώκεται μετά από αναφορά που έγινε στην Εισαγγελέα διότι έκανε το έγκλημα : «..ούσα διευθύντρια παραχώρησε το σχολείο για τη διδασκαλία Αλβανικών χωρίς την άδεια του υπουργείου.». Επίσης διώκεται με τις ίδιες κατηγορίες η δασκάλα που δούλευε στο πρόγραμμα. Η δίκη θα γίνει Τρίτη 16-6-09, στις 9 π.μ. στο Α΄ Μον/λες Πλημ/κείο Αθηνών.

Αν αυτό είναι η Ελλάδα, εγώ δεν θέλω να λέγομαι Έλληνας, δεν είναι αυτή η χώρα μου.

Από LiNgUa FrAnCa http://lingua-franca-greece.blogspot.com/2009/06/blog-post_12.html

Σχετικά με το θέμα:
http://www.dealsend.eu/2009/06/blog-post_2494.html
http://diavatirio.net/diavat/news.php?extend.4522
http://www.youtube.com/watch?v=ogQj0yrOUhU

Και η πέτρα του "σκανδάλου", που τα ξεκίνησε όλα
http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=27388&colid=&catid=33&dt=2008-05-11%200:0:0

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, κάποιοι δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν ότι οι μετανάστες, λαθραίοι ή νόμιμοι, είναι Άνθρωποι σαν κι εμάς.
Η διαφορά τους με μας, είναι η ατυχία τους να γεννηθούν σε χώρες, που τους έδιωξαν είτε γιατί δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν ένα στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο είτε γιατί δεν μπορούσαν ν' ανεχθούν τις πολιτικές τους απόψεις.
Αυτούς τους απόκληρους της ζωής, κάποιοι σαν τη Δασκάλα κ. Πρωτονοτάριου, προσπαθούν να τους ενσωματώσουν στην ελληνική κοινωνία και πετυχαίνουν θαυμαστά αποτελέσματα!
Η Ελληνική κυβέρνηση όμως, όχι μόνο δεν τους επιβραβεύει, αλλά τους διώκει!!!
Φαίνεται πως είναι σημαντικότερος ο πολιτικός εναγκαλισμός με τον ΛΑ.Ο.Σ., απ' την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των μεταναστών.
Μαζί με τη Δασκάλα, δικάζεται η δημοκρατία μας, ο πολιτισμός μας και η ανθρωπιά μας.
Με λένε Μιχάλη, αλλά μέχρι την πολιτική αυτή δίκη θα με λένε Στέλλα Πρωτονοτάριου!
Δικάζομαι κι εγώ μαζί της!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template