Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Μεσογειακοί αγώνες κι ελληνικό δαιμόνιο

Όπως γράφει ο Αντώνης Τσελέντης στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της 11/6/2009,
"Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου με το άνοιγμα του Α΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής εισάγεται από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Βουλή προς ψήφιση το πολυπόθητο Σχέδιο Νόμου για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ την επόμενη μέρα -Τετάρτη 17 Ιουνίου- έχει κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να καταθέσει τις απόψεις του για το νομοσχέδιο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης"
Αυτό ήταν το καλό νέο, γιατί το κακό είναι παρακάτω...
"Η ψήφιση και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του νομοσχεδίου για την Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται ως μάννα εξ ουρανού από τους τοπικούς φορείς, αφού υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προετοιμασία των έργων υποδομής για τους Αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε στο Δήμο Βόλου, πως στη συνάντηση που έγινε τον περασμένο χειμώνα στο Βόλο με αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ, στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, πέντε από τα έργα που συζητήθηκαν προέβλεπαν ότι θα υπάρχουν έτοιμες μελέτες μέχρι το Μάρτιο. Είμαστε ήδη στον Ιούνιο και δεν έχουμε ακόμη τίποτα, λένε χαρακτηριστικά…"
Το 2013 λοιπόν, ο Βόλος και η Λάρισα θα συνδιοργανώσουν τους Μεσογειακούς αγώνες και πέντε έργα που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε, δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε επίπεδο μελετών!
Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι ή ως δαιμόνιοι Έλληνες θα τα φτιάξουμε πάλι όλα την τελευταία στιγμή;
(Με τις ανάλογες υπερβάσεις, υπερκοστολογήσεις, τους μεγαλοεργολάβους να εκβιάζουν για πανωπροίκια και ν' αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες και τα έργα μισοτελειωμένα βεβαίως βεβαίως. Η εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων δεν είναι πολύ μακρινή!)

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template