Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων και στο Βόλο

Απεργιακός πυρετός σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με στόχο να πετύχει η τρίωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τις 12 έως τις 3 μ.μ. Στο Βόλο το ΕΚΒ που συμμετέχει στη στάση πραγματοποιεί συγκέντρωση τις 12 το μεσημέρι και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι για να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στη συνέχιση μιας πολιτικής που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, καθώς προκαλεί δραματική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων χωρίς να υπάρχει ανάλογο ισοδύναμο από τους εργοδότες και τους έχοντες. 
Στις 11 η ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας ενώ χθες στις 7 μ.μ. πραγματοποίησε συλλαλητήριο στον ίδιο χώρο.
Όπως τόνισε χθες στην ομιλία του το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Τάκης Τριανταφυλλάκος το σύνολο των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση στόχο έχουν να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση αυτοί που με τον ιδρώτα τους «πλήρωσαν» και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Επέκρινε την κυβέρνηση που δεν αγγίζει στην ουσία τον πλούτο των λίγων. Απηύθυνε κάλεσμα ώστε ο κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης, απειθαρχίες και ανυπακοής στις επιταγές του κεφαλαίου για νέες θυσίες.
Στο μεταξύ με απόφασή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» αποφάσισε συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη απεργία του ΠΑΜΕ και ζητά μεταξύ άλλων άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΜΕΤΚΑ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του «Κανάκη», να σταματήσει η μισθωτή εργασία με δελτία παροχής υπηρεσιών και να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών στα Εμφιαλωμένα Ποτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Εφιαλτικά» χαρακτήρισαν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση τα στελέχη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν χθες το απόγευμα συνέντευξη Τύπου καλώντας όλους τους εργαζόμενους κι επαγγελματίες να συμμετέχουν στην σημερινή συγκέντρωση του ΕΚΒ. «Η Κυβέρνηση αφού επί μήνες δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, προχωρά τώρα στην εφαρμογή του πιο σκληρού, αντεργατικού, ταξικού προγράμματος μετά τη μεταπολίτευση που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τα νέα μέτρα θα εξοντώσουν την κοινωνία» τόνισε το μέλος της Γραμματείας ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπάλλας κατήγγειλε την κυβέρνηση που παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείμματα, αλλά την ίδια ώρα, κάνει διαπραγματεύσεις με Γερμανούς και Γάλλους για αγορά οπλικών συστημάτων. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους και τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΥ, αλλά και στην τρίωρη στάση εργασίας (και την 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ) και με τη συμμετοχή τους να δώσουν απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης. Ο Κώστας Ιατρόπουλος στάθηκε στη δήλωση της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, ότι γνώριζαν τα ελλείμματα και το πρόβλημα της οικονομίας, η κυβέρνηση εξαπάτησε το λαό και επισήμανε ότι εξαπολύει τη χειρότερη αντεργατική επίθεση, για να μην πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν. Επισήμανε τέλος ότι προέχει η ενότητα του εργατικού κινήματος, που πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα, προτείνοντας μια παμβολιώτικη απεργία.
Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Μαγνησίας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ Ν. Μαγνησίας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΔΟΕ για σήμερα και τους καλεί να παρευρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ. στο ΕΚΒ.
ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Την κήρυξη νέας 48ωρης γενικής απεργίας προτείνει το «Ξεκίνημα» σε ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι η 24ωρη της ΑΔΕΔΥ στις 16/3 είναι σωστή αλλά δεν αρκεί. «Πρέπει παράλληλα να μπει το ζήτημα για μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή απεργία και κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της Ε.Ε. με ιδιαίτερη αναφορά στη μάχη του ελληνικού κινήματος».
ΜΕΤΚΑ
Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Ν. Ιωνίας πραγματοποίησαν διάφορες κινήσεις που στηρίζουν τους απολυμένους της ΜΕΤΚΑ χθες το απόγευμα ενώ στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε συναυλία έξω από την είσοδο του εργοστασίου. Ο Αλέξης Παυλίδης, ένας από τους απολυθέντες, τόνισε ότι ο αγώνας δεν σταματά, ούτε μπαίνει τελεία, αλλά συνεχίζεται και με άλλες μορφές. Για τον δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει μίλησε ο έτερος απολυθείς Κων. Βογιατζής ενώ όλοι μαζί καταδίκασαν τη διοίκηση της εταιρίας που δεν δέχθηκε να συναντηθεί με τους φορείς και το ΕΚΒ που υπέβαλαν γραπτό αίτημα.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template