Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αγωγές για τις απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ

Με διαφορετικούς τρόπους θα συνεχίσουν πλέον τον αγώνα προς τη δικαίωσή τους οι τρεις απολυμένοι της ΜΕΤΚΑ Β. Καλατζής, Κ. Βογιατζής και Α. Παυλίδης, ενώ θέμα αναδιάρθρωσης του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου, θέτει ο συνδυασμός «Μαζική Ενωτική Κίνηση Αλλαγής» που με δύο μέλη μετέχει στο Σωματείο.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ και του Σωματείου κ. Κ. Στεργίου μαζί με τους απολυμένους συναδέλφους του, στη διάρκεια της οποίας ανέδειξαν τα συμπεράσματα του 20ήμερου αγώνα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, καταγγέλλοντας παράλληλα και τη στάση που έχει κρατήσει για το ζήτημα αυτό το προεδρείο του Σωματείου.
Στους στόχους για τον εκδημοκρατισμό και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση μέσα στο εργοστάσιο που έβαζε ο συνδυασμός της «ΜΕΤΚΑ» από τη δημιουργία του, αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής Κ. Στεργίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις των τριών συναδέλφων του κατέδειξαν στους εργαζομένους ολόκληρης της περιοχής, το ρόλο της πλειοψηφίας του Σωματείου, που από την πρώτη στιγμή των απολύσεων έδειξε ότι υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Ο κ. Στεργίου χαρακτηρίζοντας υπερήφανο των αγώνα των συναδέλφων του, τόνισε ότι όλοι όσοι τους συμπαραστάθηκαν αποτελούν μια σοβαρή κληρονομιά για κοινή δράση σε αγώνες.
Ο αγώνας συνεχίζεται
Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, εξέφρασαν από την πλευρά τους οι τρεις απολυμένοι της ΜΕΤΚΑ και καταγγέλλοντας το προεδρείο του Σωματείου που μέχρι σήμερα δεν πήρε θέση για τις απολύσεις, έκαναν λόγο για εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στο εργοστάσιο.
Ανέφεραν επίσης ότι το «κομμάτι» της κατασκήνωσης έξω από την κεντρική πύλη της ΜΕΤΚΑ θα λήξει σήμερα, ενώ στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα καταθέσουν αγωγές κατά της εργοδοσίας.
Ακόμη ανέφεραν ότι από την Κινηματογραφική Λέσχη του ΠΟΔΝΙ θα προβληθεί ταινία που θα είναι αφιερωμένη σε εργατικούς αγώνες και θα προχωρήσουν στη συλλογή υπογραφών με την οποία θα εκφράζεται η αντίθεση των πολιτών στις απολύσεις.
Τέλος θα συνεχίσουν τις επαφές τους με όλους τους αιρετούς φορείς της περιοχής με στόχο την άσκηση πιέσεων προς τη διεύθυνση του εργοστασίου για την ανάκληση των απολύσεων, καθώς όπως διαπίστωσαν, τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη που είχε γίνει στο ΕΚΒ δεν υλοποιούνται.
To απόγευμα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία συμπαράστασης προς τους απολυμένους της ΜΕΤΚΑ από την πλατεία Ευαγγελιστρίας μέχρι το εργοστάσιο.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template