Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας

Την παπαριά του μήνα την ακούσαμε σήμερα (χθες) από τον Γ. Παπανδρέου: "«Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το μισθό τους για την πατρίδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, προϊδεάζοντας τους πολίτες ότι έχει τεθεί επί τάπητος και το ενδεχόμενο περικοπών στον 14ο μισθό", γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία».
Δηλαδή αν πιστέψουμε όσα διαβάσαμε και ακούσαμε τις τελευταίες μέρες από γκαλοπατζήδες, δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια αλλά και από κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να οδηγηθεί μαζικά σε ψυχιάτρους και ψυχαναλυτές!!!
Ε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση όταν μας λένε ότι η κατάργηση εργατικών κατακτήσεων που αποκτήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες και αίμα έχουν κοινωνική αποδοχή.
Είναι δυνατόν να διαβάζεις και να ακούς ότι η επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας οδηγούν ντόπια πλουτοκρατίας, με το πολιτικό της προσωπικό και ξένοι επικυρίαρχοι έχει την «κοινωνική συναίνεση»;
Κι όμως αυτή είναι η κατασκευασμένη πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν. Κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο σε συνεργασία με τους λεγόμενους μηχανισμούς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας.
Ούτε σε λωτοφάγους να απευθυνόταν.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template