Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

«Όταν τους ίδωμεν όλους υπό το πέλμα μας…Όταν τους πατήσωμεν όλους τελειωτικώς, θα ησυχάσωμεν…» 83η Περιοχή – Επιτροπή Ασφαλείας Μαγνησίας.

Θα ήταν πολύ μεγάλη μου παράλειψη, να μην αναφερθώ σ' αυτό το βιβλίο.
Ο Θανάσης Βογιατζής, που είναι ο συγγραφέας του, γεννήθηκε στο Βόλο το 1958 και μένει στη Ν.Ιωνία (Ανδριανουπόλεως 90). Εργάζεται ως δημοσιογράφος, πάντα στο Ρεπορτάζ, από το 1986. Ξεκίνησε από τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» εργάστηκε στο «ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ» και από το φθινόπωρο του 1996 εργάζεται στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ». Προηγούμενη δουλιά του είναι το «Τέσσερις ασκήσεις ύφους» (1986).Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας και εκπρόσωπος της «Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων». Είναι μέλος της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, από το 1996.

Στο βιβλίο του αυτό, παρουσιάζει ντοκουμέντα από δίκες της περιόδου του εμφυλίου πολέμου και μετέπειτα, από τα αρχεία της Ασφάλειας Μαγνησίας, αλλά και προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών που ζουν μέχρι σήμερα, απ' την Μαγνησία.

Ο αναγνώστης του θα πρέπει να πάρει υπ' όψη του τη δημοσιογραφική ιδιότητα του συγγραφέα κι ιδιαίτερα αυτή του μάχιμου ρεπόρτερ, καθώς το βιβλίο του Θανάση Βογιατζή, δεν διεκδικεί λογοτεχνικές δάφνες, ούτε προσεγγίζει την ταραγμένη περίοδο του εμφυλίου σαν επιστήμονας ιστορικός.

Σαν γνήσιος ρεπόρτερ όμως, καταγράφει προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων όπως τις έζησαν και ανακαλύπτει πηγές και ντοκουμέντα, που αναδυκνείουν τα γεγονότα, μέσα από τ' αρχεία της Ασφάλειας Μαγνησίας και τα πρακτικά και τις δικογραφίες των δικαστηρίων.

Αξίζει να το διαβάσει κανείς, γιατί μέσα στο βιβλίο αυτό, περνούν ανάγλυφα τα γεγονότα του εμφυλίου στη Μαγνησία, αλλά και γιατί πολλά απ' τα ντοκουμέντα που ανακάλυψε ο Θανάσης Βογιατζής, έρχονται για πρώτη φορά στο φως και στα χέρια των αναγνωστών του.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε απ' τον ίδιο τον συγγραφέα, αλλά και στο διαδίκτυο με on line παραγγελία από http://www.magnesianews.gr/OnLineBooks/ και http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0040977

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template