Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Ανακαλύφθηκε η σπηλιά του Κένταυρου Χείρωνα?

Ο Διδάκτωρ Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας και Ειδικός Σπηλαιολόγος Στυλιανός Γαλούκας έφερε στο φως σημαντικά δεδομένα σχετικά με την ύπαρξη και τη θέση του σπηλαίου, όπου έζησε ο σοφότερος των Κενταύρων.
Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη λεπτομερή επιστημονική έρευνα του κ. Γαλούκα, αποδεικνύουν την πραγματική διάσταση του μύθου, ότι δηλαδή το σπήλαιο του Κένταυρου Χείρωνα υπήρξε στην πραγματικότητα, εντοπίζοντας παράλληλα την ακριβή του θέση στο Πήλιο.

Η θέση αυτή όπως προσδιορίστηκε, βρίσκεται σήμερα εντός περιφραγμένης στρατιωτικής περιοχής. Το σπήλαιο αν δεν έχει καταστραφεί, πιστεύεται ότι ενδεχομένως θα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, από τα μεγάλης έκτασης έργα που έγιναν εκεί τη δεκαετία του 1950.

Για πρώτη φορά η αναζήτηση του σπηλαίου του Κένταυρου Χείρωνα προσεγγίζεται με τη μεθοδολογία της αδιάλειπτης «ιχνηλάτησης» της πληροφορίας από την εποχή της γένεσής της μέχρι τις μέρες μας και έγινε δεκτή, ως εκ τούτου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση του κ. Γαλούκα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Αρχαιολογικού Συνεδρίου για το «Έργο Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον περασμένο Μάρτιο.

Το πλήρες κείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας ανακοίνωσης του κ. Γαλούκα, όπου προσδιορίζεται η θέση του σπηλαίου του Κένταυρου Χείρωνα «επί Χάρτου», θα δημοσιευθεί στα Πρακτικά του εν λόγω Συνεδρίου.


buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template