Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Πάμε Μουσείο?

Διεθνής μέρα για τα μουσεία σήμερα και είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποιο μουσείο.
"Η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ανοίγει διάπλατα τις πύλες του Αθανασάκειου Μουσείου, προς όφελος του κοινού. Παρότι κάθε Δευτέρα το πρωί, το Μουσείο Βόλου είναι γενικά κλειστό, εντούτοις τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ., με στόχο την προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και την ένταξή του σε πολιτιστικές διαδρομές, σε άμεση συνάρτηση με επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, που αποτελούν ταυτόχρονα σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Για τις σχολικές ομάδες οι εκπαιδευτικές περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού. Για το ευρύ κοινό εκπαιδευτικές περιηγήσεις στις αίθουσες του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν στις 4.00 μ.μ., 5.30 μ.μ. και 7.00 μ.μ. Αντίστοιχα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, παρότι κάθε Δευτέρα είναι κανονικά κλειστό, εντούτοις τη Δευτέρα 18 Μαΐου, θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ, ενώ από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 12.00 το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου από την αρχαιολόγο κα Ζ. Μαλακασιώτη. "

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου


Στο μουσείο του Βόλου, περιμένουμε πως και πότε θα εκτεθούν τα ευρήματα απ' τον θολωτό τάφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον περιφερειακό του Βόλου.

Κι αυτό γιατί οι εργαστηριακές αναλύσεις των ευρημάτων, έδειξαν ότι πολλά απ' αυτά σχετίζονται με την αρχαία Κολχίδα κι έτσι δίνεται για πρώτη φορά ιστορική υπόσταση στον μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας!

Συντομεύετε κύριοι και κυρίες αρχαιολόγοι!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template